A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Járóka Lívia hivatalosan is az Európai Parlament alelnökjelöltje

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Járóka Lívia a szükséges számú európai parlamenti képviselőnél jóval több képviselő támogatásával, egyedüli magyar jelöltként indul az Európai Parlament alelnöki tisztségéért – tájékoztatott a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményében kedden.

„Meggyőződésem, hogy a közelmúlt nehézségeire együttműködéssel, a legkiszolgáltatottabbak bevonásával lehet megoldást találni. Fontos feladatomnak tekintem az európai demokratikus jobboldal erősítését is” – emelte ki Járóka Lívia a sajtóközleményben. Hangsúlyozta: az elmúlt két és fél év megmutatta, hogy a hátrányos helyzetű európai polgárok és a magyar nemzeti érdekek magasszintű képviseletére nagyobb szükség van, mint az előző évtizedekben bármikor.

„A koronavírus-járvány és annak gazdasági hatásai tovább mélyítették azokat a társadalmi szakadékokat, amelyek felszámolását az Európai Unió alapításától kezdve zászlajára tűzött” – tette hozzá.

„Az elmúlt évben, mint az Európai Parlament alelnöke, nap mint nap a tízmilliós európai romaság és a magyar érdekek legmagasabb szintű képviseletét tartottam szem előtt, az elkövetkező két és fél évben is erre kérem az Európai Parlament bizalmát” – húzta alá a fideszes politikus.

A sajtóközlemény szerint Járóka Lívia az Európai Parlament első roma alelnökeként 2017-től aktív szerepet vállalt a roma képviselet uniós szintre emelésében, az emlékezetpolitika, a roma kulturális örökség és a tehetséggondozás felkarolásában. Alelnöksége alatt tűzték ki először az Európai Parlament épületére a roma zászlót, illetve kezdeményezésére 2020-ban először emlékeztek meg a roma holokauszt áldozatairól. Járóka Lívia a 2019-ben kezdődött parlamenti ciklus első felében is megtartotta korábbi alelnöki felelősségi köreit: az Európai Parlament ellenőrző testületének vezetéséért felelős alelnök és a dokumentumokhoz történő hozzáférésért felelős alelnök már 2017-es megválasztása óta.

„Mindig ki fogok állni a magyar érdekek érvényesítéséért, az európai demokratikus jobboldal erősítéséért és az erős nemzetállamok erős Európájáért. Ebben kérem a képviselőtársaim támogatását” – hangsúlyozta az alelnökjelölt.

MTI

Kiemelt képen Járóka Lívia (stern.de)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: