KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Izraeli tömegmészárlás Gázában – Az USA megvétózta Izrael elítélését

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az izraeli hadsereg palesztinok ellen elkövetett gázai tömegmészárlása miatt tapasztalható általános nemzetközi felháborodás közepette az Egyesült Államok kormánya megvétózta a zsidó állam rémtettét elítélő nyilatkozatot, melyet az USA kivételével az ENSZ Biztonsági Tanácsának összes tagja elfogadott – jelentette a Magyar Békekör tudósítója pénteken.

Az izraeli katonák csütörtök reggel belelőttek az élelmiszerosztásra összesereglett tömegbe, lekaszaboltak 112 embert, 760-at pedig megsebesítettek. A szerencsétlenek egyetlen „bűne” az volt, hogy enni akartak – írta tudósítónk.

A nyugati és a keleti féltekén ritka kivételtől eltekintve egyöntetűen elítélték a gyalázatos akciót, melyet az izraeli kormány azzal próbált igazolni, hogy „katonái nem érezték magukat biztonságban a tömegtől”.

Az izraeli érdekeket védő Washington azért vétózta meg a tel-avivi kormányt elítélő nyilatkozatot, mert a többiek nem voltak hajlandóak törölni belőle Izrael nevét.

Huszonnégy óra leforgása alatt Izrael 193 palesztinnal végzett, és 920-at sebesített meg. A Hamász tavaly október 7-i terrortámadásának megtorlásaként az izraeli hadsereg eddig 30.228 palesztint ölt meg, 71.377-et pedig megsebesített.

A magyar kormány a szörnyű vérontás hatására sem változtatott álláspontján, érthetetlenül továbbra is jogos izraeli védelemről beszél, noha Izrael immár harmincszor több palesztint mészárolt le, mint ahány izraelit a Hamász ölt meg, illetve ejtett túszul október 7-én. Izrael melletti egyoldalú elköteleződésével az Orbán-kormány kimondatlanul felkarolta Netanjahu izraeli miniszterelnök palesztin állam létesítését elutasító álláspontját.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken tudatta az antalyai diplomáciai fórumon, hogy a palesztin frakciók február 29.-március 2. között tartott moszkvai konzultációján egyetértettek abban, hogy tiszteletben kell tartani a Palesztin Felszabadítási Szervezetet. Hosszú idő óta ez az első eset, hogy akaratukat írásban rögzítették – mondta. „Hacsak nem válik tartalmatlan jelszóvá, jó lépés lehet az egység felé, hogy egy nyelven beszéljenek a világnak” – fűzte hozzá az orosz diplomácia vezetője.

Ez is érdekelheti:  Magyar Péter "svájci" magyarja korábban szégyennek nevezte Magyarországot

Kairó, Antalya, 2024. március 1. péntek (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt kép: Élelmiszert osztanak a Gázai övezet déli részén fekvő Khan Yunisban, a lakóhelyüket elhagyni kényszerült emberek számára kialakított ideiglenes táborban 2023. október 25-én. © AFP – MAHMUD HAMS

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük