KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hiteles a német tisztek Krími híd elleni támadásról szóló hangfelvétele

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Bundeswehr katonái szerint hiteles az a hangfelvétel, amelyen német tisztek Krími híd elleni támadásról beszélnek – számol be az Orosz Hírek a Welt értesüléseire hivatkozva.

“A hangfelvétel a Bundeswehrnél is kering, és a Weltnek nyilatkozó több katona is azt mondta, hogy hiteles”

– áll a cikkben.

Korábban a Bild című lap is azt írta, hogy a kiszivárgott beszélgetés felvételén sok minden utal annak hitelességére.

A német védelmi minisztériumban a RIA Novosztyinak nem voltak hajlandók kommentálni a Bundeswehr katonáinak a Krími hídra Taurus rakétákkal mért csapásról szóló beszélgetést. A minisztérium ugyanakkor a T-Online hírportál megkeresésére közölte, hogy a német kémelhárítás ellenőrzi a német tisztek közötti beszélgetés esetleges lehallgatását.

Margarita Szimonjan, a Rosszija Szegodnya médiacsoport és az RT tévécsatorna főszerkesztője pénteken a VKontakte közösségi hálózaton közzétette egy német tisztek közötti beszélgetés teljes leiratát, amelyben arról volt szó, hogy “hogyan fogják támadni a Krími hidat”. A február 19-én lezajlott beszélgetésben Frank Graefe, a Bundeswehr Légierő Parancsnokságának műveleti és gyakorlatvezetője, Ingo Gerhartz, a légierő ellenőre, valamint a Bundeswehr Űrparancsnokság Fenske és Frostedte légi műveleti központjának tisztjei vettek részt.

A beszélgetőpartnerek többek között azt javasolták, hogy a teljes műveletet szakaszokra kellene osztani, és hogy az Egyesült Királyságtól tervezési segítséget kellene kérni. Az egyik tiszt azt is elmondta, hogy a támadáshoz Taurus rakétákat is be lehetne vetni, ha a francia Rafale vadászgépet alkalmaznák. Emellett a német katonák a beszélgetés során megpróbálták megtalálni a módját annak, hogy a hidat úgy támadják meg, hogy Németország ne legyen részese a konfliktusnak. Az egyik lehetőség az ukránok kiképzése volt.

NIF

Kiemelt képen: német Taurus cirkálórakéta / Fotó: clubfactov

Ez is érdekelheti:  A Peti-jelenség pozitív oldala - Köszönjük Peti!

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük