A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ismét hazánkat támadta az amerikai nagykövet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

David Pressman szerint a magyar kormány a Kremlhez hasonlóan reagál a külső bírálatokra. A budapesti amerikai nagykövet Szijjártó Péter szerdai nyilatkozatára válaszolt, miszerint felháborító, hogy az amerikai külügyminisztérium más országok belügyeivel foglalkozik, és egyoldalú értesülésekre hivatkozva jelentéseket ír más államok emberi jogi és egyéb helyzetéről.

„Ismerősen csengenek” Szijjártó Péter szavai − írta Twitter-bejegyzésében David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete. Pressman a külgazdasági és külügyminiszter tegnapi kijelentésére reagált, Szijjártó felháborítónak nevezte, hogy az amerikai külügyminisztérium más országok belügyeivel foglalkozik, és egyoldalú értesülésekre hivatkozva jelentéseket ír más államok emberi jogi és egyéb helyzetéről.

A Kreml is évekig szidalmazta az Egyesült Államokat és az európai kormányokat, amiért az emberi jogok megsértésével vádolták őket. Moszkva elutasít minden olyan kísérletet, amely a belügyeibe avatkozik bele

− reagált Pressman a Kremlhez hasonlítva a magyar kormányt.

Szijjártó Péter az amerikai külügyminisztérium által közzétett jelentésre válaszul fogalmazta meg kritikáját szerdán Bosznia-Hercegovinában.

Szijjártó Péter: felháborító, hogy az amerikai külügyminisztérium más országok belügyeivel foglalkozik

Magyar Nemzet, NIF

Kiemelt képen: David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: