KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Franciaországban újabb összecsapások voltak az éjszaka folyamán

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nem gyengül az elégedetlenség, amelyet a nyugdíjreform kormány általi erőltetett elfogadása okozott. Az éjszaka folyamán Franciaország több városában is megmozdulások voltak.

Az indulatok nem csillapodnak Franciaország-szerte. Március 22-én este a főváros és a tartományok utcáin is felvonulások kezdődtek, hogy tiltakozzanak a nyugdíjreform ellen, amelyet a Nemzetgyűlés szavazás nélkül fogadott el. Párizs északi és keleti részén, a 18. és 20. kerületben több tüntetés kezdődött.

Ugyanez az éjszakai jelenet Lille-ben, ennél feszültebb volt a helyzet Montpellier-ben, ahol összecsapások törtek ki a rendőrséggel.

A kora esti bordeaux-i felvonulás végén is tapasztalható volt feszültség. Azóta is ez a helyzet a város utcáin.

Korábban Emmanuel Macron egy televíziós beszédében elvetette a reformtervezet visszavonását. Az államfő március 21-én, többségi parlamenti képviselők előtt kijelentette, hogy „a tüntető tömegnek” „nincs legitimitása a nép által választott képviselőkel szemben.”

Ez is érdekelheti:  Gyurcsány Ferencet már a DK-n belül is leváltanák

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Mozgósított csendőrök Párizsban, 2023. március 21. / © Ludovic MARIN / AFP

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük