KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ingyenesen elérhető magyar fejlesztésű gyógyszer a covid ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A bamlanivimabot mi kezdtünk el Európában először használni – számol be a Magyar Nemzet.

Az új gyógyszert enyhe és középsúlyos koronavírus-fertőzöttek kórházi kezelésére alkalmazzák a súlyos állapot elkerülésére, elsősorban rizikócsoportba tartozó betegek esetén. Az új hatóanyag egy monoklonális neutralizáló antitest. A bamlanivimab előállításához fertőzésen átesett és felgyógyult betegek plazmáját használták fel. Az antitestet a koronavírus ellen fejlesztették ki, egész pontosan a vírus tüskeproteinjéhez kötődik. Kötődésével gátolja a vírus sejthez való kapcsolódását, és ezzel a sejtbe történő belépését (neutralizálja azt). Ezzel már magát a fertőződést is meg lehet akadályozni, de a megbetegedést is.

A gyógyszer alkalmazásával a cél a megbetegedés súlyos formájának az elkerülése, a gyógyulás segítése, a hospitalizáció, a betegség idejének mérséklése és a halálozás esélyének a csökkentése.

A bamlanivimab intravénásan alkalmazandó szigorúan kórházi körülmények között és orvosi felügyelet mellett, bár extrém mellékhatásról eddig nem számoltak be. Az esetlegesen jelentkező kellemetlen tünetek elsősorban az infúzió alkalmazása idején léphetnek fel (hányás, hányinger, láz, bőrtünet, viszketés, túlérzékenységi reakciók), de a hosszú távú mellékhatásokat még nem ismerjük.

A hazánkban alkalmazott gyógyszerekről és eljárásokról részletesen a Magyar Nemzet oldalán olvashatnak IDE klikkelve.

Forrás: Magyar Nemzet

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Gyurcsány Ferencet már a DK-n belül is leváltanák

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük