KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Íme a lengyel párt, amelyik Orbán oroszpolitikáját követi

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Robert Winnicki képviselő szerint, amit a németeknek nem szabad hangosan kimondani, azt kimondja Magyarország miniszterelnöke.

Robert Winnicki képviselő, a Konföderáció (Konfederacja) párt politikusa szerint a Konföderáció álláspontját az ukrajnai háborúval kapcsolatban Orbán Viktor politikájához lehetne hasonlítani. A képviselő úgy véli, ez a fajta politika garantálta a magyar kormányfő újabb látványos győzelmét a 2022-es választáson – olvasható a Do Rzeczy lengyel lapban.

„Orbán Viktor egy olyan politikus, aki teljesen uralja a magyar jobbközépet, Lengyelországban ezt a helyet a politikai színtéren még mindig a PiS foglalja el”

– jelentette ki Winnicki.

„Természetesen a geopolitikai elhelyezkedésből adódóan is vannak alapvető különbségek Lengyelország és Magyarország között. A lengyel történelmi tapasztalat más, mint a magyar. Emlékezzünk csak arra, hogy Orbán Viktor már 2018-ban úgy határozta meg politikáját, hogy Magyarország Németország, Oroszország és Törökország között helyezkedik el, és ezt a politikát a magyar miniszterelnök nagyon következetesen hajtja végre. Keveset beszélnek róla, de Orbán – és ez jól látszik az ukrajnai háború kitörése után – egy nagyon jól megszervezett játékot játszik Berlinnel.

Amit a németeknek nem szabad hangosan kimondani – azt kimondja Magyarország miniszterelnöke.

Cserébe csendes, de egyértelmű támogatást kap Berlintől a következő lépéseihez. Emlékeznünk kell arra, hogy a nemzetközi politika, a nemzeti érdekek politikája sokkal összetettebb, mint azt egyesek gondolják. Orbán nagyon egyértelműen meghatározta a számára fontos geopolitikai tengelyt, és ebben nagyon következetes. Lengyelország máshol helyezkedik el, így a lengyelek hozzáállása is más” 

– fogalmazott a politikus.

Mandiner

Kiemelt kép: Wikimedia Commons

Ez is érdekelheti:  Még el sem kezdődött, de már el is vesztette a világháborút Európa

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük