A szólásszabadság elnyomásáról szóló Twitter-aktákat akar közzétenni Elon Musk

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Elon Musk techmilliárdos hétfőn olyan fájlok nyilvánosságra hozatalát ígérte, amelyekből kiderül, hogyan és miért nyomott el a Twitter bizonyos fiókokat a szólásszabadság rovására.

A szólásszabadság elnyomásáról szóló Twitter-aktákat hamarosan maga a Twitter teszi közzé. A nyilvánosság megérdemli, hogy megtudja, mi történt valójában…” – fogalmazott bejegyzésében Elon Musk, a Twitter vezérigazgatója.

Elon Musk 2022 tavaszán jelentette be, hogy megvásárolná a Twitter vállalat részvényeinek többségét, továbbá a szólásszabadság főterévé tenné a platformot. Az üzletember ezt követően október végén át is vette a felület irányítását és számos radikális változást eszközölt, többek között feloldotta Donald Trump korábbi amerikai elnök letiltott fiókját és „amnesztiát” hirdetett az oldal korábban felfüggesztett felhasználóira vonatkozóan.

A jobboldali kritikusok már régóta bírálták a platformot a szerintük tisztességtelen és homályos előírások miatt, melynek következtében a Twitter korábban bizonyos fiókokat cenzúrázott, továbbá fel is függesztett

– mutatott rá a Fox News.

Elon Musk a platform átvétele óta számos bírálatot kapott. Többek között Guy Verhofstadt liberális európai parlamenti képviselője is szorgalmazta Musk „felelősségre vonását” egy EP-ben megtartott meghallgatás keretein belül, mondván, hogy az európai értékeknek a Twitterre is vonatkozniuk kell – számolt be a Fox News csatorna.

hirado.hu

Feliratkozás!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük