KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Illegális migránssal takaríttatta otthonát a svéd miniszterelnök

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Bírálatok kereszttüzébe került Magdalena Andersson svéd szociáldemokrata miniszterelnök, mert illegális migránssal takaríttatott az otthonában – jelentette hétfőn a BBC brit televízió. A kormányfő Stockholm melletti házában talált huszonéves nicaraguai nőnek nemcsak tartózkodási engedélye nem volt, de korábban lopásért elítélték, és 2020-ban határozat született a kitoloncolásáról.

A BBC riportja szerint a rendőrség azért ment ki a kormányfő Stockholm közelében, Nacka városában található otthonába, mert valaki véletlenül aktiválta a betörők elleni riasztórendszert. A hatóságok a helyszínen két takarítónőt találtak, akik közül az egyikkel szemben – mivel illegális migráns volt – érvényes kitoloncolási parancs volt hatályban.

A november óta hivatalban lévő miniszterelnök közölte, hogy a takarítónőket kiközvetítő takarítócéggel már felbontotta a szerződést. Az Expressen című svéd lapnak szombaton nyilatkozva elmondta, hogy „azok is áldozatul eshetnek szélhámos vállalkozásoknak, akik mindent megfelelően szeretnének csinálni”.

Hozzátette: a takarítócég vezetője biztosította őt arról, hogy mindegyik alkalmazottja rendelkezik munkavállalási engedéllyel.

A nackai ház Andersson családjának otthona, de a miniszterelnök már átköltözött a stockholmi kormányfői rezidenciára.

A huszonéves, feltehetőleg nicaraguai származású nőt átadták a svéd bevándorlási hatóságnak.

Nemcsak tartózkodási engedélye nem volt, hanem korábban lopásért elítélték, és 2020-ban határozat született a kitoloncolásáról.

Az említett incidens még december 21-én történt, de csak a hét végén kezdett el róla cikkezni a svéd sajtó, elsőként az Expressen című lap, amely kirobbantotta a botrányt.

Svédország első női kormányfője, a szociáldemokrata Magdalena Andersson egyik fő céljaként tűzte ki a feketegazdaság elleni fellépést.

Tavalyi beiktatásakor mondott beszédében az emberek személyes felelősségérzetére helyezte a hangsúlyt a szervezett bűnözés elleni harcban, amely szerinte szégyenletesen hatékonyan beolvadt a gazdaságba.

Ellenzéki politikusok aggályokat is megfogalmaztak Andersson és környezete biztonsági helyzetével, a biztonsági intézkedésekkel kapcsolatban. Utaltak arra, hogy jobban kellene ellenőrizni, kik férhetnek hozzá a miniszterelnök otthonához.

Ez is érdekelheti:  Halálba küldött milliókról szólt Medvegyev

Tobias Billström, az ellenzéki Mérsékelt Párt frakcióvezetője mikroblogján a történtek kapcsán felidézte: Mark Harper brit bevándorlási miniszter 2014-ben lemondani kényszerült azért, mert kiderült, hogy az Egyesült Királyságban munkavállalási engedéllyel nem rendelkező takarítót foglalkoztatott.

hirado.hu / Gondola / MTI

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük