KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hivatalos: A lett parlament terrorizmust támogató országnak bélyegezte Oroszországot – kiutasítják a lettországi orosz állampolgárokat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Csütörtökön a lett parlament hivatalosan is a terrorizmust állami szinten támogató országnak kiáltotta ki Oroszországot, az orosz hadsereg ukrajnai fellépését pedig terrorizmusnak minősítette.

A lett Seimas (parlament) nyilatkozatot fogadott el, amelyben terrorizmusnak nevezi az orosz hadsereg ukrajnai fellépését, “és Oroszországot – a terrorizmust támogató országnak”. Emellett a parlament felszólította az uniós országokat, hogy haladéktalanul szüntessék meg az oroszok és fehéroroszok részére történő turistavízumok kiadását.

A lett külügyminisztérium vezetője elmondta, olyan változások jelennek meg az állami jogszabályokban, amelyek szerint Lettország lakosai az orosz állampolgárság megszerzése után nem kapnak tartózkodási engedélyt, és el kell hagyniuk az országot.

Edgar Rinkevich lett külügyminiszter:

„Oroszország fontolóra veszi annak lehetőségét, hogy egyszerűsítse a balti országokban élő oroszok állampolgárságának megadását. Ebben az esetben az újonnan orosz állampolgárságot szerzett személyek  nem kapnak tartózkodási engedélyt, és el kell hagyniuk Lettországot. ennek bevezetéséhez azonban a megfelelő pontosításokat még kell tenni a nemzeti jogszabályokban.

Korábban a lett képviselők kijelentették, hogy az Orosz Föderáció hosszú évek óta támogatja a terrorista rezsimeket és szervezeteket. Az ilyen nyilatkozatok néhány nappal azután hangzottak el, hogy a Gazprom leállította a lettországi energiaszállításokat.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Magyar Peti idegbe jött, ráuszította a gyomaendrődieket a Magyar Nemzet riporterére (videó)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük