KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Harci morál: Egy kicsit másképpen az ukrajnai állapotokról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Már megszokhattuk, hogy a hazai média a kötelező hírek közléseinél annak az elvárásnak tesz szinte kivétel nélkül eleget, amire az Európai Unió kötelezi. Ugyanakkor, ha nem a liberálbolsi csatornákat nézegetjük, akkor észre kell vennünk, hogy a háttérelemző és kommentáló műsorok igyekeznek racionális képet festeni a pillanatnyi ukrajnai állapotokról.

Nézzük meg azonban, hogy mit is mond a másik oldal, az, amelynek a hírcsatornáit elzárták Európai népei elől, mivel onnan ugye csak propaganda érkezhet, nyugatról meg természetesen csak az igazság…

Gennagyij Alekhin harkovi ezredes, katonai szakértő szerint az ukrán fél hatalmas emberi veszteségeket szenved el. Az Azovsztal katakombáiból előjövő és magukat megadó neonácik és ukrán katonák azzal, hogy feladták a mariupoli üzemet, jelentős csapást mértek az ukrán fegyveres erők moráljára és pszichikailag meggyengítették az ukrán rezsim egészét.

Az ukrán védelem soraiban is jelentős pánikhangulat uralkodik, az ukrán fegyveresek igyekeznek megtartani a Donbassz kiugró pontját, amelynek déli részén nagyon heves harcok folynak és az orosz egységek lépésről lépésre haladnak előre. Az tapasztalható, hogy az ukránok a veszteségeket gyengén képzett tartalékosokkal és önkéntes területvédelmisekkel igyekeznek pótolni.

Miközben Zelenszkij a megszokott propagandát fújja Európának, egy újabb, a mariupolihoz hasonló helyzet van kialakulóban – véli a szakember.

Az ezredes megjegyzi, hogy az ukránok által beharangozott nagyszabású ellentámadás Harkovtól északkeletre, a kijevi ígéretek ellenére nem indult meg. Azt is részletezte, hogy milyen taktikát alkalmaznak az ukránok:

Először jönnek az úgynevezett nemzeti zászlóaljak, akik a médiaanyagok elkészítésének is felelősei. Lefotóznak valami objektumot, határállomást, majd szétkürtölik, hogy elfoglaltak egy települést. Közülük sokak büntetett előéletűek, illetve olyanok, akiket a börtönökből engedtek ki, hogy ezeket a feladatokat végrehajtsák. Akadnak köztük olyanok is, akiknek 10-15 éves életfogytig tartó büntetésüket engedték el. Közönséges bűnözők. Rabolnak, gyilkolnak, nemi erőszakot követnek el. Kifejezetten vadásznak az oroszbarát civilekre és azokra, akik együttműködtek az orosz katonai-polgári közigazgatással.
A szakértő megjegyzi, hogy ezek a zászlóaljak valójában nem szívesen vesznek részt az orosz fegyveres erőkkel vívott közvetlen összecsapásokban.

Ami pedig a Harkov körüli helyzetet illeti, az orosz egységek folyamatosan építik fel erőiket és növelik a tartalékaikat a háttérben – mondta Gennagyij Alekhin.

Ez is érdekelheti:  Nyílt levél a két magyargyűlölő gazembernek – a magyarságról…

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük