KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Handelsblatt: Magyarország nem csak a pénz miatt blokkolja az orosz olajra vonatkozó embargót

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nicole Bastian, a Handelsblatt nevű német lap külügyekkel foglalkozó újságírója írta meg meglátásait hazánkkal kapcsolatban a lapban „Az olajszankciók körüli vita nem csupán pénzről szól” – címmel.

Bastian szerint Orbán Viktornak jó kapcsolatokra van szüksége Oroszországgal és nagyon nem bízik Brüsszelben.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök azon a véleményen van, hogy az energiaárak jelenlegi emelkedéséért nem Oroszország, hanem az EU szankciópolitikája okolható

– írja a Handelsblatt oldalán Nicole Bastian, majd azonnal meg is vádolja a magyar miniszterelnököt, hogy mivel nem hajlandó jóváhagyni az orosz olajra vonatkozó embargót, aláássa az EU egységét és Moszkva kezére játszik.

„Magyarország valóban erősen függ az orosz olajtól, és annak elutasítása súlyos következményekkel jár az országra nézve

– írja Bastian, majd hozzáteszi:

Budapest ezért ragaszkodik a kompenzációs kifizetésekhez. De ez nem csak a pénzről szól

– mondja Bastian.

És bizony igaza van Nicole Bastiannak ezzel a megállapítással, mert nem csak a pénzről szól, hanem az életünkről és az ország megmaradásáról, de természetesen a továbbiakban a cikkben erről már egy árva, kósza gondolat sincs, annál inkább arról, hogy Orbán Viktor jó kapcsolatokat akar fenntartani Moszkvával. Na eddig jutott el az újságíró, mert nagy külügyi szakértőként azt már nem látja, hogy nem csak Moszkvával akar a magyar kormány jó kapcsolatokat ápolni, de valamennyi országgal, mert egyszerűen ez az érdekünk. Nekünk nem érdekünk a háború, azonban Európa prominensei mindinkább belesodorják az európai közösséget ebbe a katonai konfliktusba úgy, hogy egyáltalán nem törődnek a magát a közösséget alkotó nemzetekkel. Velünk akkor miért tennének kivételt? Erről már csend van a cikkben.

Nicole Bastian a Moszkvával való jó kapcsolatokra aztán azzal erősít rá, hogy ezt bizonyítják a legutóbbi kormányon belüli kinevezések is, mert Orbán továbbra is Oroszországhoz közel álló politikusokra támaszkodik.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (III. befejező rész)

Hogy ezt miből szűrte le a nagytudású német újságíró hölgy, nem tudni.

Ugyanakkor rátér arra, amiért Ursula von der Leyen egy Budapesten tett villámlátogatáson próbálta meggyőzni a magyar miniszterelnököt vagyis, hogy Magyarország ne vétózza meg az EU olajembargós tervét. De ha már vétóz, akkor találni kell egy megoldást, amivel Magyarország térdre kényszeríthető. Más kelet-európai országokat kell felbiztatni arra, hogy hazánkra nyomást gyakoroljanak, de tulajdonképpen ez az EU konszenzuson működő rendszere is már idejétmúlt szerinte, hiszen a további jelentkezők csatlakozásával már nem lesz fenntartható.

Vagyis a birodalmi szemlélet tökéletesen kiolvasható Nicole Bastiannak a Handelsblatt nevű német lapban ma megjelent cikkéből, de a józan gondolkodás és észszerűség abszolút hiánya is.

Szépe Áron

Kiemelt kép: AP Photo/Petr David Josek

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük