A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hamis információkat terjesztett az ismert orosz újságíró

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orosz nyomozók kedden közölték, hogy büntetőeljárást indítottak egy népszerű újságíró ellen, mert azt állította, hogy az orosz hadsereg szándékosan ágyúzta a szülészeti kórházat Mariupolban.

Alekszandr Nyevzorov az első prominens politikai riporter és kommentátor, akivel szemben a Vlagyimir Putyin elnök február 24-i csapatainak ukrajnai inváziójának kezdete után meghozott új jogszabályok alapján az orosz hadsereggel kapcsolatos „hamis” információk terjesztése miatt nyomoznak.

„Nevzorov tudatosan közölt hamis információkat arról, hogy az orosz fegyveres erők szándékosan ágyúztak egy szülészeti kórházat Mariupol városában” – áll a közleményben.
„A publikációkhoz pontatlan fényképeket mellékeltek az ágyúzással érintett civilekről” – közölték a nyomozók, hozzátéve, hogy a képeket először az ukrán média tette közzé.

A nyomozók azt is közölték, hogy Nyevzorov hollétét próbálják megállapítani. A 63 éves Nyevzorov veterán orosz újságíró, volt parlamenti képviselő. Feltételezések szerint Oroszországon kívül tartózkodik.

A múlt héten a nyomozók büntetőeljárást is indítottak Veronika Belocerkovszkaja, Franciaországban élő orosz blogger és kiadó ellen is, mivel állításuk szerint „hamis” információkat terjesztett arról, hogy az orosz fegyveres erők ukrán civilekre, köztük gyerekekre támadtak.

A Nyomozó Bizottság bejelentése az Oroszország által a Nyugat-barát Ukrajnában folytatott „különleges katonai műveletének” 27. napján történt. Az orosz invázió kezdete óta több ezer ember vesztette életét és mintegy 10 millióan kényszerültek lakhelyüket.

Az AFP és a The Moscow Times nyomán

Kiemelt képen: Alekszandr Nyevzorov
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: