KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ha hatalomra kerül, az ellenzék megszüntetné a TEK-et

A baloldal szerint a TEK utódszervezetének nem kellene terrorfelderítési vagy bűnügyi munkát végezni.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) nem maradhat meg a jelenlegi formájában, szervezeti egységként vissza kell integrálni az Országos Rendőr-főkapitányságba (ORFK) – ismertette az ellenzéki pártok kormányváltás utáni elképzelését Siófok polgármestere.

Lengyel Róbert, az ellenzék rendészetért és katasztrófavédelemért felelős szakpolitikai kabinetvezetője egy keddi, online sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a terrorelhárító szervezetnek alapvetően az elfogás, a felszámolás és a személyvédelem kell, hogy legyen a feladata. A volt siófoki rendőrkapitány a javaslatot ismertetve közölte, hogy budapesti székhellyel hoznának létre egy központi egységet, ezen kívül
megtartanák a paksi atomerőmű fizikai védelmében komoly szerepet vállaló TEK főosztályt, de a többi regionális szervezetet megszüntetnék.

Ehelyett minden megyei rendőrkapitányságon belül bevetési alegységeket állítanának fel. A TEK utódszervezetének nem kellene terrorfelderítési vagy bűnügyi munkát végezni, ezeket a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) látná el. Lengyel Róbert úgy fogalmazott, hogy vissza kívánják állítani a vidéki, körzeti megbízotti szolgálatot. Hozzátette, hogy ennek a szolgálati ágnak a jelentősége az elmúlt években folyamatosan csökkent, és mindenképpen elveszítette azt az előnyét, hogy a körzeti megbízottak a településeken éltek és napi kapcsolatban voltak az emberekkel.

MTI

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük