KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Gyurcsány tagozata lett a MOK: így élt vissza hatalmával és fenyegetett orvosokat a kamara

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mára teljesen Gyurcsány Ferenc pártjának egyik tagozatává vált a Magyar Orvosi Kamara. A szervezet élén az a Kincses Gyula áll, aki a bukott miniszterelnök egészségügyi államtitkára volt. Gyurcsány egyik parlamenti képviselőjén, Komáromi Zoltánon keresztül felügyeli a MOK-nál zajló munkát – írja az Origo.

A testület csak azért fenyeget etikai eljárással háziorvosokat, mert aláírták az új szerződésüket az ügyeleti rendszerrel kapcsolatban. Aki ellen pedig etikai eljárást indít a kamara, az nem is dolgozhat orvosként. Egyértelmű, hogy a MOK visszaél a hatalmával, amit köztestületként gyakorolhatott eddig. A botrány kapcsán a kormány is lépett: a belügyminiszter javaslatára a Parlament megszüntette a kötelezői kamarai tagságot. A fenyegetési ügyben egyébként már a rendőrség is nyomoz.

Már a rendőrség vizsgálja, fenyegettek-e orvosokat az ügyeleti rendszer átalakítása kapcsán.

Az orvosi kamara köztestületként jelentős jogosítványokkal rendelkezett eddig. Csak az lehetett orvos, aki tagja volt a kamarának, és aki ellen fegyelmi indult, azt felfüggesztették – nem dolgozhatott. Ez az orvosok megélhetése mellett a betegek egészségét is súlyosan veszélyeztette. Ezzel élt vissza a MOK: fegyelmivel zsarolta azokat az orvosokat, akik alá akarták írni az ügyeleti szerződést.

Takács Péter egészségügyi államtitkár elmondta, hogy a kamara nem törekszik a megállapodásra, és folyamatosan kettős játékot játszott az elmúlt időszakban, az egyeztetéseken konstruktív volt, majd a sajtóban támadást indított a kormányzati döntésekkel szemben.

Itt jön be a képbe Gyurcsány

A MOK-nak az a Kincses Gyula az elnöke, aki 2007 októbere és 2008 májusa között a második Gyurcsány-kormány egészségügyi államtitkára volt.

A Telex beszámolója a MOK rendkívüli országos küldött-közgyűléről

A gyurcsányista Komáromi Zoltán lehetett az a személy, aki a háttérből „erősítette” az orvoskamarát döntéseik meghozatalában.

Komáromi Zoltán

Forrás: Origo, Magyar Nemzet, NIF

Kiemelt képen: Kincses Gyula, a MOK elnöke, aki Gyurcsány miniszterelnökségének idején, 2007 októbere és 2008 májusa között egészségügyi államtitkár volt. (Fotó: ATV)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: