KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Gyurcsány Ferencet már a DK-n belül is leváltanák

Már elemzők is észrevették, hogy a DK elnökén a megtörtség jelei mutatkoznak az elbukott önkormányzati és EP-választás nyomán. Az idáig pártján belül bírálhatatlan vezért azonban immár a DK-n belül is kemény kritikával illetik. Leel-Őssy Gábor, a baloldali alakulat egyik 2010-es alapítója, volt gyulai képviselőjelöltje lényegében visszavonulásra szólította föl a dollárbaloldal eddigi vezetőjét.

– Gyurcsány Ferencen látszik, most fizikai jelei is vannak, hogy felfogta: Soros Gyuri bácsi már nem az ő háta mögött van – jelentette ki Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Pindroch Tamás, az AK vezető elemzője. Úgy fogalmazott: hiába tekert, hiába lobbizott Brüsszelben a Magyarországnak járó pénzek megvonásáért, kiment mögüle a támogatás. – Három hónapja még úgy volt, hogy Gyurcsány egyeduralkodó lesz a baloldalon, de nagyon gyorsan a szakadék következett, ennek köszönhetően látszanak rajta a megtörtség jelei  – mondta a vezető elemző.

Úgy tűnik azonban, nem csupán az elemzők, hanem a párt meghatározó tagjai, alapítói is kezdik kritizálni az eddig „szent tehén” státusú, gyakorlatilag bírálhatatlannak, megkérdőjelezhetetlennek tartott pártelnököt.

A napokban a gyulai Leel-Őssy Gábor, a DK egyik alapítója írt közösségi oldalán Gyurcsány Ferencnek címezve egy levelet, amelyben valójában elküldi emlékiratokat írni a DK, illetve a baloldal eddigi vezérét. A 2010-es pártalapító politikus rendkívül udvariasan kezdi írását „Tisztelt Elnök úr! Kedves Feri! Fleto!” megszólítással, és hosszan sorolja, szerinte mi minden gazdagítja a bukott miniszterelnök dicsőségtablóját.

„Szeretném megköszönni Neked, hogy a politika színpadára lépve bebizonyítottad, a baloldaliság nem a régi idők begyepesedett, elvtársi világa, hanem a demokráciában gyökeredző állhatatosság, amely az igazság keresését és az igazságosság biztosítását tűzte ki célul. Szeretném megköszönni Neked, hogy Őszödön elmondtad beszédedet, egy Európa felé haladó út alapjait letéve, miszerint: nincs ingyen ebéd, és ne nézzük többé hülyének a választókat.” – írja többek között szinte hajbókolva Gyurcsány előtt a volt képviselőjelölt, aki 2022-ben az úgynevezett ellenzéki összefogás színeiben 33,93 százalékos eredményt ért el. Egy fordulattal azonban hangot vált, és felemlíti, hogy a DK alapítóinak ars poeticája a 2006-os őszödi beszédben leledzik, ahol Gyurcsány azt mondta a káromkodások közepette: „azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot.”

Ez is érdekelheti:  Nyomoz az ügyészség Magyar Péter szexbotránya ügyében!

Ezen a ponton válik számonkérővé a 2006-os nemzetverető egykori hű híve, amikor közli: „Mi (sokan) ezt pontosan így gondoltuk és gondoljuk a mai napig. De innen lentről úgy tűnik, Ti ezt már elfelejtettétek. Nem lehet büntetlenül feladni az elveinket. Büntetésünk jogos és megérdemelt.” Beidézi az őszödi beszéd végét, amikor Gyurcsány kijelentette: „Amíg nagy tempóval lehet menni előre, addig megyünk. Ha nem lehet menni, és elmagyarázzátok, hogy igen, de… Ahhoz énszerintem én nem köllök. Ahhoz más kell. És írok majd kib…ott jó könyveket a modern magyar baloldalról.” Mindehhez Leel-Őssy annyit fűz hozzá, elküldve elnökét ígéretének beváltására: „Fleto! Köszönjük az eddigieket, de itt az ideje nekiülni, megírni az első könyvet. Kasszasiker lesz. Én biztosan megveszem.”

Gyulát különösen erősen sújtotta a Gyurcsány-párt megroggyanása, s ennek már a választások előtt voltak jelei, ami azért is figyelemre méltó, mivel itt alapították a DK-t 2010-ben. Nagy port vert fel, hogy Békés vármegye második legnagyobb városában egyetlen képviselőjelöltet sem tudtak állítani a június 9-i önkormányzati választáson.

Hiába próbáltak meg ugyanis támogatókat találni, alig néhány aláírást sikerült összegyűjtenie a Demokratikus Koalíciónak Gyulán szégyenszemre, mind a kilenc képviselőjelöltjük nyilvántartásba vételét elutasították. Így egyetlen baloldali képviselőjelölt maradt a városban, egy MSZP-s.

Leel-Őssy Gábor is, aki 2019-ben DK-s polgármesterjelölt is volt Gyulán, akkor az írta: a jelölteknek összesen 218 darab aláírást kellett (volna) gyűjteniük az önkormányzati választáson való induláshoz. Ez huszonöt darab aláírás jelöltenként és választókerületenként. Gyulán a választásra jogosultak száma: 24 110 fő. Tizenöt nap alatt, a 24 110 szavazópolgár közül nem sikerült 218 darab támogató aláírást begyűjtenie a magát legnagyobb ellenzéki pártnak tartó DK-nak.

Megyeri Dávid – Magyar Nemzet

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük