ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Gusztustalan: az ukránok elkobozzák a Magyarországról érkező segélyszállítmányokat (frissítve – cáfolat)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nem érnek célba az Ukrajnába szállított humanitárius szállítmányok!

Ukrán határőrök feltartóztatták a Magyar Református Szeretetszolgálat két diplomata útlevéllel Kárpátaljára adományokat szállító munkatársát – számolt be a Hunhír.info.

A portál szerint az összegyűjtött adományokat vámolni kezdték és nem engedték átléptetni a határon. A lap úgy értesült, hogy az Ukrajnába érkező humanitárius szállítmányokat a katonaság lefoglalja és a harcoló csapatoknak viszi a civil lakosság helyett.

Vadhajtások nyomán

Frissítés:

A fenti hírrel kapcsolatban a Magyar Református Szeretetszolgálat órákkal később egy közleményt adott ki, melyben cáfolják a megjelent információkat:

HIVATALOS KÖZLEMÉNY

A híradásokban és a közösségi médiában szerdán futótűzként kezdett terjedni a hír, miszerint a Magyar Református Szeretetszolgálat adományait nem engedték át Kárpátaljára, a forrásként hivatkozott hírportál állításai azonban valótlanságokat tartalmaznak.

A Magyar Református Szeretetszolgálat adományokat szállító kisbuszai a háború kitörésének hétvégéjén és a hét elején is átjutottak Kárpátaljára, ahová tartós élelmiszereket és higiénés termékeket juttattak el a határon túli rászorulók megsegítésére. Az valóban igaz, hogy a határon a korábban megszokotthoz képest hosszabb várakozási idővel szembesültek az alapítvány munkatársai, de a legfontosabb, hogy célba értek az adományok.

A Magyar Református Szeretetszolgálat tisztelettel kéri a lakosságot, hogy kizárólag hiteles forrásból származó információkat osszon meg, hiszen ebben a helyzetben a pánikkeltés csak nehezíti a karitatív szervezetek munkáját.

Budapest, 2022. március 2.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: