KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az oroszok átveszik az irányítást Herson regionális központja felett

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz védelmi minisztérium szerdán közölte, hogy az orosz katonai egységek teljes mértékben átvették az irányítást Herszon ukrán regionális központja felett.

Igor Konasenkov, a minisztérium szóvivője elmondta, hogy Herson infrastruktúrája működik, akárcsak a városi közlekedés is.

„A város nem küzd élelmiszer- és létfontosságú áruhiánnyal. Az orosz parancsnokság, a város vezetése és a régió között tárgyalások folynak a szociális infrastrukturális létesítmények működőképességének fenntartása, a közrend biztosítása, valamint a lakosság biztonsága érdekében”
– hangsúlyozta Konasenkov.
Igor Konasenkov elmondta azt is, hogy az orosz hadsereg átveszi az irányítást Tokmak és Vasziljevka településeken, ahol korábban az ukrán hadsereg katonái feladták az ellenállást és önként letették a fegyvert.
„Miután aláírják azokat a fogadalmakat, amelyek arra kötelezik őket, hogy megtagadják az ellenségeskedésben való részvételt, ezek az ukrán katonák visszatérnek családjukhoz”
– mondta Konasenkov.
A tábornok által ismertetett szerdai hadijelentés szerint a Moszkva által „különleges hadműveletnek” nevezett háború kezdete óta az orosz hadsereg az ukrán fegyveres erők katonai infrastruktúrájának 1502 objektumát semmisítette meg, köztük van az ukrán fegyveres erők 51 parancsnoki és kommunikációs csomópontja és 38 légvédelmi radarállomás.
Elmondása szerint 47 repülőgépet a földön, 11-et pedig a levegőben semmisítettek meg. Az ukrán hadsereg, mint mondta, 472 harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 62 rakéta-sorozatvetőt, 206 tüzérségi ágyút és aknavetőt, 336 speciális katonai járművet és 46 pilóta nélküli repülőgépet veszített.
SputnikNews / MTI

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: