KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Georg Spöttle: Tüntetők az Északi Áramlat 2 megnyitását követelik Németországban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A félelem a gázhiány miatti hideg és sötét téltől egyre jobban nő Németországban. Az eddig a kontrollálhatatlan bevándorlást ellenző civil összefogás az Identitäre Bewegung (Identitás mozgalom) most szintet lépett, és elfoglalták az Északi-Áramlat németországi pumpaállomását. „Ha a kormány nem akarja kinyitni a gázcsapot, akkor majd a nép fogja”, mondta a tüntetés szervezője, Martin Sellner.

A német közmédia persze rögtön a radikális jobboldal akciójáról beszél, holott az aktivisták csupán a Scholz-kormány elhamarkodott szankciós politikája ellen tüntettek. Valamint ellenezték a Zöldpárt nyakasságát, hogy az energiakrízis ellenére bezárják az utolsó atomerőműveket is Németországban. Az alkancellár és gazdaságért felelős miniszter Habecht bejelentette, hogy szó sem lehet arról, hogy eltántorodjanak a zöld-megújuló energetikai tervektől és abba nem fér bele a nukleáris energia.

Sellnerék egy molinót feszítettek ki Lubminban, amelyben követelik az Északi-Áramlat 2 azonnali megnyitását. A vezeték és a pumpaállomások működőképesek, az orosz földgáz néhány nap alatt már megoldaná az energiaproblémát Németországban. A zöld-vörös kormány ezt azonban nem hajlandó meglépni. Retorikájuk szerint, ha a németek fázni is fognak, a morális győzelem az övék lesz. Sokan, köszönik szépen a politikai korrektséget, de nem kérnek belőle, és nem szeretnének hideg lakásokban ücsörögni.

A német távhő már bejelentette, hogy nappal 21 C fokra, éjszakára pedig 17 C fokra fűtik csak fel a lakásokat. Uszodák zártak be az energiahiány miatt és emberek milliói féltik munkahelyüket az iparban, hiszen kisebb cégek már most, csak állami segítséggel kerülik el a csődöt a földgázhiány miatt.

A tüntetésnek a rohamrendőrség vetett véget. Helikopterekkel és csapatszállító buszokkal érkeztek a lubmini terminálhoz, ahol a tüntetés zajlott. A demonstrálók kihasználták az erdős terepet és elrejtőztek. Mindössze négy személyt sikerült elfogniuk. Sellner üzent a kormánynak, hogy ez csak egy figyelmeztető akció volt és hogy visszatérnek. Az aktivista követelte, hogy a kormány tartson népszavazást a szankciókról, mivel biztos benne, hogy a németek nem támogatnák a kormány és Brüsszel „öngyilkos terveit”. A német belügyminiszterasszony, Nancy Faeser, már előre figyelmeztette a németeket, hogy ne csatlakozzanak semmilyen szervezethez, ne menjenek ki tüntetni a kormány energiapolitikája ellen, mivel a rohamrendőrség felkészült a tüntetések oszlatására. Hát igazi demokratikus megoldás. Az biztos, hogy a tél hideg lesz Németországban, ám egy forró őszre azért számíthatnak.

Pesti Srácok

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: