KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Gázai menekülttábort ért támadás, több nő és gyermek is meghalt

Legkevesebb 33 halálos áldozatról tudni jelenleg.

Tucatnyian meghaltak és többen megsebesültek egy robbanásban a Gázai övezet középső részén található al-Maghazi menekülttáborban szombat este – közölte a hírt a közeli kórház tisztviselője a CNN-nel.

Dr. Khalil Al-Daqran, a Deir Al-Balah-i Al-Aksza Mártír Kórház ápolási vezetője a CNN-nek elmondta, hogy legalább 33 holttestet látott.

Állítása szerint a robbanás oka egy izraeli légicsapás volt – az izraeli hadsereg viszont nem erősítette meg a CNN szerint, hogy valóban célba vették a területet.

Dr. Al-Daqran elmondta, hogy sok a nő és a gyermek az áldozatok között, s úgy véli, a halálos áldozatok száma növekedni fog.

Az al-Maghazi tábor lakója, Jamal Al Aloul elmondta, hogy épp mélyen aludt, amikor hirtelen „az egész épület ránk zuhant”. Azt mondta, két gyermeke meghalt. Elmondta, hogy nem tudja, ki halt még meg, de sokan voltak még az épületben.

Mandiner

Nyitókép: Illusztráció / Forrás: Aris MESSINIS / AFP

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük