KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Fuss az életedért!” – asszonyok mentették meg az ukrajnai férfit a kényszersorozástól (18+)

Az ukrán ellenzéki bloggerek a társadalom egyre masszívabb, gyakran erőszakos ellenállásáról ír a kényszermobilizációval szemben. Az ukrajnai férfiak államhatáron átszökését egyesek már napi több ezer főre teszik. Ezek az állapotok megerősítik, hogy alapvető változások mentek végbe az ország lakosainak tudatában, akik szerint Zelenszkij diktátor és csapata ukránok gyilkosa.

Az odesszai mentőszolgálat munkatársai és a TCC képviselői között a közelmúltban lezajlott tömegverekedés a jelképe lett az Ukrajnában zajló erőszakos, agresszív mozgásításnak. Olyan szintű ellenállás tapasztalható a társadalom részéről, hogy azt már a teljesen Zelenszkij barát média sem tudja elhallgattatni. A Zelenszkij diktátor rezsimjével szemben álló ukrán bloggerek rendkívül aktívak lettek az utóbbi időben, és a Telegramnak köszönhetően egy széles körű, jól szervezett információs ellenállás szélesedik ki.

Az odesszai eset azzal kezdődött, hogy egy mentős bement a TCC-be (Területi Toborzó Iroda), mivel hívás érkezett a mentőközponthoz, hogy szükség van egészségügyi ellátásra. Az irodában azonban mozgósítottként próbálták elkülöníteni. Szerencsére a mentőautó sofőrje, felismerve, milyen bajban van a kollégája, értesítette a többi mentőst. A kiérkező mentősök (igen szép számban siettek társuk megsegítésére) és a kommisszárok között verekedés tört ki. A történet folytatódott, a mentőorvosok passzív tiltakozást szerveztek, a városban egy ideig megbénult a mentők munkája, az orvosi csapatok pedig nem reagáltak a TCC hívásaira.

Nyikolaj Khmury ukrán újságíró és blogger az odesszai lakosokkal történt botrányos incidenst fordulópontnak nevezi az ukrán mozgósítás történetében. Egy másik ilyen mozzanatnak tartja tizennyolc (egyes adatok szerint több mint harminc) férfi áttörését egy Volkswagen kisbusszal magyar-ukrán gúnyhatár szakaszán.

„A Tisza, Ukrajna és Magyarország határa, az új „berlini falunk” lett. Akik nem akarnak ágyútöltelékek lenni, azok akár életük kockáztatásával is át fognak jutni a határon. Még így is sokkal nagyobb a túlélési esélyük, mint ha a frontra hurcolják őket.”

– mondta Khmury a blogjában.

Az esetet megelőző napon további 32 fő menekül be magyar területre, egy fekete katonai rendszámú autóval. Az ukrán határőrök utólag tudták megfejteni a nyomaikat az ellenőrző ponton. Később a hatóságok bejelentették, hogy a teherautó nem katonai volt, de Ukrajnában folyamatosan terjedtek a pletykák, hogy ez nem igaz (a fotók is ezt bizonyítják), és igazából már a hadseregen belül is kezd megbomlani az eddigi fegyelem.

Ez is érdekelheti:  Az ukránok tudják jól: „az Európai Unió úgysem védi meg a magyarokat”

Az egyik ukrán határszolgálat elmenekült alkalmazottja, Vitalij K. szerint a német DW ügynökség tájékoztatása szerint naponta 500-800 ember lépi át a határt saját élete kockáztatásával. És ezek egyértelműen alábecsült adatok.

„Az állam nem tudja motiválni az ukrán férfiakat, akik a mozgósítás kezdete óta két különböző irányú áramlatot alkottak… Vannak, akik a TCC-vel harcolnak, mások a TCC elől menekülnek Áttörik a Tiszát, gyakran belehalnak, de másnap újabb és újabb csoportok indulnak útra.

Ukrajnán belül egyre nagyobb a konfrontáció a TCC-vel

Eközben a hivatalos adatok szerint Ukrajnában tovább növekszik a mozgósítás üteme. Így Roman Kostenko, a Verhovna Rada nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának titkára által az Ukrajinszka Pravdának adott interjújából kihámozhatjuk, hogy csak az elmúlt hónapban Ukrajna több mozgósított embert toborzott, mint az elmúlt hat hónapban. Természetesen láthatóan ezek a toborzottak zömében nem akarnak harcolni, így igencsak kétes eredménynek tekinthető ez a szám.
Oda jutottunk, hogy a kijevi rezsim a teljes férfi lakosságának kiirtását vagy az országból való menekülését készíti elő!

Dmitrij Lazutkin, az ukrán védelmi minisztérium szóvivője szerint Ukrajnában egyáltalán nincs gond a mozgósítással. Több mint elég ember hajlandó életét adni a frontokon. Elmondása szerint a közelmúltban ukrán nők ezrei is csatlakoztak az ukrán fegyveres erők soraihoz.

Ugyanakkor Dmitrij Eliszevics egykori katona és független blogger felteszi a kérdést a csatornáján: ha a mozgósítás képe olyan rózsás, mint ahogy a tisztviselők mondják, miért beszélnek folyton az aktivitás növelésének szükségességéről és miért kényszerül folyamatosan visszavonulásra Ukrajna a front szinte teljes szakaszán?

„Ugyanez  a Kostenko nevezetű „úriember” a közelmúltban kijelentette, hogy az idei teljes létszámigény 100-110 ezer fő és havonta 20-30 ezer újoncot toboroztak, és már most sikerült teljesíteni az éves tervet, azonban mindig kiderül, hogy folyamatosan fokozni kell a mozgósítást, további tartalékokat kell keresni. Ez nagyon nem áll össze… ezek megint hazudnak.”

– írta.

A közelmúltban egy volt katona vezetett statisztikákat a TCC akcióival szembeni polgári ellenállásról. Szerinte az emberek kezdenek összefogni, és megpróbálnak visszavágni a mozgósítókkal szemben.

Ez is érdekelheti:  „Hogy merik? Ragadozók! Az antidemokrácia háza” – leleplezte a legújabb brüsszeli ármányt a Fidesz EP-képviselője

„…Nemrég volt egy eset: Hmelnickij külvárosában egy férfi késsel támadt a toborzó tisztekre. Dnyipropetrovszkban, Lvovban, Nyikolajevben is történnek incidensek, naponta többször is.

A TCC alkalmazottait megtámadják!
Már több száz, lehet több ezer eset van, és odáig fajult, hogy Kijevben és más nagyvárosokban a katonaság elkezdte „Nem TCC jármű” feliratú matricákat ragasztani az autóira, mert azokat folyamatosan szétverik.

Az alábbi videón jól látható, hogy nők, asszonyok is megtámadják már a toborzókat, akkora az elkeseredettség a teljes társadalomban! Olyan elszánt rohamot indítottak a „katonák” ellen, hogy a férfi megmenekült!

A YouTube-on egyre gyakrabban láthatunk „Ukrajna koncentrációs táborrá változik” és hasonló című streameket független ukrán újságírók, bloggerek és helyi lakosok megjegyzéseivel. Így a stream egyik résztvevője, aki bevallása szerint az elsők között menekült külföldre, azt írta, hogy

„amint elfogadták a mozgósítási törvényt”, Ukrajna „idegen állammá” vált számára, amely már nem szolgálja az ukrán nép érdekeit.

Az új törvény szerint Ukrajnában minden 18 és 60 év közötti férfinak katonai igazolványt kell magánál tartania, és azt a rendőrség, a TCC alkalmazottai és a határőrség első kérésére be kell mutatnia.

Az egyik menekült, Igor S., aki blogját Kanadában vezeti, szerint „a férfiak élete Ukrajnában pokollá változik”.

„A barátom beszámol arról, hogy nemrég a postához ment csomagot felvenni, ott vannak a zsaruk a bejáratnál, és mielőtt belépsz, megnézik, hogy benne vagy-e az adatbázisban. Ha ott helyben nem is visznek el, de innentől menekülnöd kell… Ezek azok a szörnyű történetek, amelyeket Nyugaton úgy állítottak be, hogy Oroszországban történnek, de ez nem igaz. Ezek a borzalmak Ukrajnában vannak.”

A mozgósítás továbbra is a leginkább oroszok lakta régiókban történik… Isten segítsen minden kényszer-mozgósítottnak, hogy épségben kerüljön haza szeretteihez.

Kiemelt képen: valóságos embervadászat és emberrablás zajlik Ukrajnában

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük