KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Francia zsoldosok kezelik a Caesar önjáró lövegeket Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A francia gyártmányú Caesar önjáró lövegeket Ukrajnában a volt francia tisztek és katonákból álló zsoldosok kezelik, mert az ukrán katonák nem rendelkeznek megfelelő képzettséggel – mondta Christelle Neant, független francia haditudósító a TASZSZ hírügynökségnek.

“Francia zsoldosokat, volt francia katonákat vagy tiszteket telepítenek oda, hogy ezeket a tarackokat használják”

– mondta Neant, az International Reporters ügynökség főszerkesztője saját forrásaira hivatkozva.

Neant szerint francia szakembereket alkalmaznak arra, hogy ezeket az ukrajnai lövegeket üzemeltessék, mivel az ukrán mozgósított katonáknak nincsenek megfelelő készségeik és idejük arra, hogy megtanulják a használatukat.

Ez is érdekelheti:  Szétlőtték az oroszok Macron zsoldosait

Az orosz védelmi minisztérium márciusban közölte, hogy az orosz erők a különleges hadművelet kezdete óta az Ukrajnáért harcoló 356 francia zsoldosból 147-et semlegesítettek. A francia tudósító becslése szerint “több mint 200” francia zsoldos harcolhat Ukrajnában Oroszország ellen.

Vlagyimir Rogov, az Együtt vagyunk Oroszországgal mozgalom vezetője hétfőn a hírügynökségnek elmondta, hogy Ukrajna kiterjedten használja a Caesar 155 milliméteres önjáró ágyúkat Zaporozsjei területen, hogy orosz állásokat lőjenek a régió felszabadított részén.

A francia fegyveres erők minisztériuma márciusban közölte, hogy Franciaország a konfliktus két éve alatt 30 Caesar-tarackot szállított Ukrajnának. Sebastien Lecornu miniszter szerint a tervek szerint 2024 végéig 78 ilyen löveget küldenek a kijevi rezsimnek. Gabriel Attal francia miniszterelnök március 12-én közölte, hogy Párizs hat Caesar önjáró löveget szándékozik szállítani az ukrán fegyveres erőknek, és további 12 önjáró löveg Ukrajnának történő szállítását finanszírozzák.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: ukrán(?) katonák tüzelnek egy francia önjáró, 155 mm-es Caesar ágyúval. © AFP / Aris Messinis

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük