KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Fico: Szlovákia ellenezni fogja Ukrajna NATO-csatlakozását

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szlovákia ellenezni fogja Ukrajna NATO-csatlakozását – mondta Robert Fico miniszterelnök a sajtótájékoztatóján, amelyről a TASZSZ hírügynökség számolt be.

“Ukrajna azt mondhatja: ‘Mi be akarunk lépni a NATO-ba’. Ez az ő szabadon meghozott döntésük lesz. Mi azt mondjuk, hogy nem fogjuk ratifikálni [Ukrajna NATO-felvételi dokumentumait] a parlamentben, mert Szlovákiának semleges Ukrajnára van szüksége. Szlovákia érdekei veszélybe kerülnek, ha Ukrajna NATO-taggá válik”

– mondta Fico.

Eközben Szlovákia támogatja Ukrajna EU-ba való felvételének gondolatát. Fico amellett érvelt, hogy Brüsszel és Kijev között minél előbb tárgyalások kezdődjenek ennek a folyamatnak a megkezdéséről.

A kormányfő szerint Szlovákia a baráti kapcsolatok fejlesztésének politikáját fogja folytatni minden olyan állammal, amely érdeklődik iránta. Így az oroszág szuverén érdekeinek maximális megvalósítását fogja biztosítani a nemzetközi színtéren.

A sajtótájékoztatón elhangzott információk szerint a szlovák kormány tagjai a közeljövőben Kínába, Azerbajdzsánba, Brazíliába és Kubába látogatnak. Bakuban a tervek szerint megvitatják a Szlovákiába irányuló energetikai nyersanyagszállítások diverzifikálásával kapcsolatos kérdéseket.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Robert Fico / Fotó AFP a Getty Images

Ez is érdekelheti:  A Zelenszkij-rezsim keresztényüldözése - kápolnát romboltak le Kijevben egyetlen éjszaka alatt (videó)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük