A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fordulat: Foszforral támadtak az oroszok Bahmutban, Prigozsin beindult

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz csapatok május 5-én este foszfort és gyújtólőszert vetettek be a Donyecki területhez tartozó Bahmutban, állítják az ukránok.

„Az ellenség foszfort és gyújtólőszert használt Bahmutban, megpróbálva eltörölni a várost a föld színéről” – jelentette az ukrán hadsereg.

„Az ukrán katonák azonban továbbra is bátran védik a várost. És ilyen körülmények között továbbra is felveszik a harcot az ellenséggel” – tették hozzá.

Nem adja fel a Wagner csoport alapítója

A Wagner egységeinek még mindig vannak lehetőségei az előrenyomulásra Bahmutban – közölte pénteken Jevgenyij Prigozsin, a csoport alapítója.

A heves ágyúzás ellenére az orosz Wagner-zsoldoscsoport egységei mostanra 170 métert haladtak előre különböző irányokban, és 59 500 métert foglaltak el a város területéből. Két és fél négyzetkilométer továbbra is ellenséges ellenőrzés alatt áll – közölte Prigozsin a Telegramon.

Még mindig van lehetőségünk arra, hogy május 9-ig előrenyomuljunk Bahmutban

– hangsúlyozta.

Korábban Prigozsin azt mondta, hogy Wagner egységei május 9-ig az artemivszki állásaikon maradnak, majd visszavonulnak a hátsó táborokba, hogy „nyalogassák a sebeiket” – emlékeztetett a TASZSZ orosz állami hírügynökség. Egy brutális videót is közzétett a veszteségeikről.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: