A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Financial Times: Nagy-Britannia leállíthatja az Európai Unió gázellátását energiaválság esetén

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Financial Times London azon terveiről számol be, hogy energiaválság esetén leállítják Európa gázellátását.

Ha gázhiány alakul ki Nagy-Britanniában, az Európai Unió szükségleteihez szükséges energiaellátás teljes leállításáról dönthet London – írja a Financial Times. A hatóságok már kidolgoztak egy megfelelő tervet, annak ellenére, hogy számos brit energiacég felszólította a kormányzatot, hogy tartózkodjon egy ilyen lépéstől, mert annak a gazdaságra nézve nagyon káros következményei lesznek. Fontos megjegyezni, hogy az EU-ból való kilépés után, Nagy-Britanniát gyakorlatilag nem kötik az Unióval kötött formális megállapodások.

A lap kifejti, hogy Nagy-Britanniában nincsenek nagy gáztárolók, ezért nyáron, amikor a gázfogyasztás csökken, és a megtermelt mennyiséget értékesíteni kell, az ország az Északi-tengert átszelő kétirányú rendszerösszekötőn keresztül szállítja a gázt Belgiumba. Belgiumból pedig már töltik az európai tárolókat.

Télen azonban fordított a helyzet – az európai tárolókban lévő gáz egy része visszakerül Nagy-Britanniába. Mint Londonban elhangzott, az energiaforrások hiánya miatt Nagy-Britannia leállíthatja a rendszerösszekötő működését.

Az európai gáztársaságok figyelmeztették Londont egy ilyen döntés súlyos következményeire, és kérték hogy tartsák fenn az EU-val való korábbi együttműködést.

 

Kiemelt kép: teampa.com

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: