Fidesz: a pedagógussztrájk a baloldal kampányakciója

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A nagyobbik kormánypárt közleményben reagált a mai pedagógus sztrájkkal kapcsolatban az ellenzéki pártok nyilatkozataira.

Ebben a Fidesz úgy fogalmaz:

A mai pedagógussztrájk a baloldal kampányakciója. A választás közeledtével már megint az a baloldal használja ki és hergeli a pedagógusokat, amely kormányzása alatt elvett a pedagógusoktól egyhavi bért, több száz vidéki iskolát zárt be, utcára tett több ezer pedagógust és megalázóan alacsony bérért dolgoztatta őket.

Mint ismert, a bíróság elsőfokú határozata a sztrájkkal kapcsolatban ugyan megszületett már január 28-án, de a döntés nem emelkedett jogerőre – erről egyébként az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyilatkozott.

Az EMMI ismertette, hogy a szakszervezetek már december 21-én – a kormánnyal folytatott tárgyalásokkal párhuzamosan – bírósághoz fordultak, azonban nem tudtak formailag és tartalmilag megfelelő kérelmet előterjeszteni, így a szükséges hiánypótlások miatt a bíróság csak január 28-án hozott elsőfokú, nem jogerős határozatot. Tehát ennek értelmében a jogszabály alapján sztrájk csak akkor lehetett volna törvényesen megtartható, ha a bíróság jogerős döntést hozott volna erről a mai napig, ez azonban nem történt meg.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: illusztráció / MTI Fotó: Varga György

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük