KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fico: A Nyugat a „legrosszabb forgatókönyvet” készítheti elő Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Robert Fico szlovák miniszterelnök szerint a nyugati országok a “legrosszabb forgatókönyvet” készíthetik elő az ukrajnai konfliktus megoldására a Franciaország által hétfőre összehívott csúcsértekezleten.

Az Elysée-palota úgy jellemezte az általa rendezett eseményt, hogy a résztvevők “megerősíthetik egységüket”, és kifejezhetik eltökéltségüket abban, hogy legyőzzék Oroszországot Ukrajnában. A médiában kezdetben olyan találgatások jelentek meg, hogy Szlovákia nem képviselteti magát az eseményen, de Fico vasárnap megerősítette, hogy részt vesz a rendezvényen.

“A hétfőn tárgyalandó témákról szóló információktól végigfutott a hideg a hátamon”

– mondta a közösségi médiában közzétett videónyilatkozatában.

Fico aggodalmát fejezte ki a konfliktusnak a Nyugat általi “teljes eszkalációja” és az ezzel a stratégiával járó “korlátlan katonai és pénzügyi támogatása” miatt. Kijelentette, hogy nem engedi, hogy a szlovák haderő részt vegyen a harcokban, még akkor sem, ha ez a miniszterelnöki székébe kerül.

Hozzátette, hogy mielőtt Párizsba utazik, konzultálni fog a szlovák nemzetbiztonsági tanáccsal és koalíciós partnereivel.

A nyugati vezetők a ukrajnai katonai helyzet kilátásaival kapcsolatos aggodalmakkal foglalkoznak majd – magyarázta az AFP-nek egy meg nem nevezett francia elnöki tisztségviselő. Ukrajna támogatóinak el kell hárítaniuk minden olyan “látszatot, amelyek azt mutatnák, hogy a dolgok szétesőben vannak” Ukrajna számára a harctéren bekövetkezett sorozatos kudarcok után – mondta a forrás. Az a szándékuk, hogy azt az üzenetet küldik Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy “nem fog győzni”, és megvizsgálják, hogyan lehetne “jobban és határozottabban megoldani a helyzetet” – tette hozzá a tisztviselő.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Robrt Fico / Fotó: Facebook / Printscreen

 

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Magyarországon a határ az határ, aki nem jogosult a belépésre, az nem lépi át a határokat

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Fico: A Nyugat a „legrosszabb forgatókönyvet” készítheti elő Ukrajnában

  1. AKKOR MIÉRT NYALTÁL BE NEMRÉG AZ UKRÁNOKNAK?MEGSZOKÁSBÓL.ÉS GENETIKA MIATT.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük