KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szándékosan felgyújtották a város karácsonyfáját Lyon egyik kerületében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Gyerekes és teljesen haszontalan tettnek nevezték többen is azt, hogy valakik szándékosan felgyújtották a város karácsonyfáját a város egy „sérülékeny” kerületében.

Egy pillanat alatt lángra kapott a franciaországi Lyon egyik kerületének karácsonyfája, miután ismeretlenek szándékosan felgyújtották, számolt be róla több hírportál is.

A karácsonyfát minden évben felállítják a téren a környékbeli gyerekek örömére, idén azonban valaki vagy valakik ezt nem nézték jó szemmel. A Valeurs Actuelles hírportál felhívja a figyelmet arra, hogy a fa Lyon egy „sérülékeny” kerületében található.

Az eset kapcsán sokan megjegyezték, köztük a kerület polgármestere is, hogy a fa felgyújtása gyerekes, rosszindulatú és teljesen haszontalan volt, de többen arra is felhívták a figyelmet, hogy a környéken amúgy is sok a bűncselekmény. Volt, aki úgy fogalmazott, „iszlamizált, nem asszimilált” a környék, írja a Valeurs Actuelles.

A hatóságok egyelőre azt vizsgálják, hogy valóban gyújtogatás történt-e, vagy egyszerű rövidzárlat okozta a tüzet, ez utóbbi azonban nem valószínű a sajtóértesülések szerint.

Az üggyel kapcsolatban volt, aki a Twitteren a bordeaux-i polgármester döntésére emlékeztetett , aki idén környezetvédelmi okokra hivatkozva nem akart a városban karácsonyfát állítani. “A módszerek nem azonosak, de a harc hasonló”, fogalmazott bejegyzésében.

Ez is érdekelheti:  Bukhatja újabb ciklusát Ursula von der Leyen

Forrás V4NA

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük