KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Feladták a buzik, ismét barna a pad és így is marad!

A Telex beszámolója a buzik meghátrálásáról:

Szintet lépett az egy hét alatt szivárványszínűről zöld-fehérre, zöld-fehérről szivárványszínűre, majd újra zöld-fehérre festett ferencvárosi pad története: szerda reggelre ugyanis a pad újra az lett, ami a csütörtöki avatás előtt volt: egy barna, snassz pad. Mostanra többi köztéri társától legfeljebb annyi különbözteti csak meg, hogy ezt a papírlapra írt szöveget ragasztották rá:

„Én csak egy pad szeretnék lenni. Ami jó mindenkinek. Neked is. Neki is. Nekünk.”

Úgy tudják, a padot kedden este festették át – hogy kik, azt egyelőre nem tudni. A IX. kerületi önkormányzat megkeresésükre azt mondta, nem ők voltak, és sejtésük sincs, ki festhette át.

A hányattatott sorsú szirványos padot múlt hét csütörtök reggel avatták fel Ferencvárosban, és már akkor kérdéses volt, meddig bírja majd érintetlenül abban a budapesti kerületben, ahol egy szivárványszínű Black Lives Matter-szobrot is gyorsan ledeszkáztak. A padot az Amnesty International és a Ferencvárosi Önkormányzat adta át mint a főváros első szivárványos köztéri padját.

A pad nem is bírta sokáig: szombat reggelre zöld-fehérre festette – a helyszínen hagyott nyomok szerint – az Aryan Greens nevű csoport. A IX. kerület polgármestere, Baranyi Krisztina akkor ezt úgy kommentálta, „a ferencvárosi fociultrák hatalmas győzelmet arattak a Tompa utcában”. Az Amnesty International Magyarország feljelentést tett, majd visszafestette a padot szivárványszínűre.

Csakhogy kedd reggelre a pad újra zöld-fehér lett, és ezúttal nagy betűkkel azt is felfújták a lábához: STOP LMBTQ. A második kör után most Baranyi „never ending story”-nak nevezte a történetet, a rongálókat pedig „erős árja hadtestnek”.

A kerület polgármestere a Telexnek azt mondta, jobb lett volna, ha a Fradi-ultrák, vagy bárki más engedélyezett körülmények között fejezi ki az ellenvéleményét, és nem a padfestés eszközét választja, ettől függetlenül ő mindezt a véleménynyilvánítás részének tartja – mint ahogyan az Amnesty szivárványos festését is.

Ez is érdekelheti:  A szlovén miniszterek részt vesznek a magyar EU-elnökség által szervezett budapesti találkozókon

Kapcsolódó:

„Ez már hadüzenet!” – Visszafestette szivárványosra az Amnesty a ferencvárosi padot

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük