KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Faina Savenkova: Mindent meg kell tennünk, hogy ne legyen világháború

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Faina Savenkova az a donbászi kislány, akit a szélsőséges ukrán Mirotvorec honlap a halállistájára helyezett, még akkor, amikor Faina csupán 12 esztendős volt. Itt a Nemzeti InternetFigyelőn már korábban is írtunk róla, nyilvánosságra hoztuk azt a levelét, melyet kifejezetten Orbán Viktor miniszterelnök úrnak írt, egy másikat, amit a híres amerikai filmrendezőnek Oliver Stone-nak. Saját írását is közöltük, amelyben arról elmélkedik, hogyan is változik meg számára a világ, ahogyan egyre inkább nő, és rájön arra, hogy az valójában mennyire kegyetlen. Mindez egy gyermek szemével.

Faina számos békefelhívást intézett a világ több vezetőjéhez. Sajnos közülük nem sokan válaszoltak a luhanszki kislány békevágyára. Ő azonban nem adja fel. Határozottan kijelentette, hogy mindvégig kiáll saját és valamennyi háborúval sújtott gyermek békevágya mellett, mert nekik is jár a békés, gondtalan gyermekkor.

Faina most egy újabb kísérletbe kezdett, amihez természetesen a felnőttek segítségére is szüksége van. Elindította az Idővonal című sorozatot, amelynek első része a közelmúltban jelent meg az amerikai Global Tree Pictures platformján. Arra kérte szerkesztőségünket, hogy mi is mutassuk be a csatornát és hívjuk fel olvasóink figyelmét erre a sorozatra. A videót tehát a YouTube-on lehet megtekinteni, illetve itt, most a lap alján. A fordításhoz csupán be kell kapcsolni a feliratot és ki kell választani a magyar nyelvet.

 

Faina küldött egy levelet is, amit most a videó előtt teszünk közzé:

A közelmúltban jelent meg a Timeless (Idővonal) című sorozatunk első epizódja az Egyesült Államokban a Global Tree Pictures platformján.

Ukrajna immár kilencedik éve háborúzik az Ukrajnától elszakadni akaró Donbasszal. Sok Európában és az Egyesült Államokban élő ember nem tudja, hogy mi történik most hazánkban, mert a média egyoldalúan tudósít. Legalább egy éve minden csatornán azt hallom, hogy Oroszország az agresszor, mi pedig terroristák vagyunk. Rengeteg hamis történet születik, amelyek tökéletesen illusztrálják a „modern mitológiát”. Szemet lehetne ezek felett hunyni, és arra a következtetésre jutni, hogy Európa és az USA csakis az ellenségünk lehet. De én mindig is a béke híve voltam, és nem tekintem ellenségnek ezeknek az országoknak a lakóit. Sok jó ember él ott, akik szeretik a gyermekeiket, keményen dolgoznak, és hozzánk hasonlóan nem akarnak háborút. Igor Lopatenok és én, a program társszerzője, nekik szeretnénk megmutatni, hogy a valóságos világ más, mint amit a média és a televízió mutat nekik.

Amikor a világ egy nagy világháború küszöbén áll, mindent meg kell tennünk azért, hogy ez ne következzen be. Ukrajna kilencedik éve azt mondja nekünk, hogy áldozat, és makacsul figyelmen kívül hagyja azokat, akiket ezalatt folyamatosan gyilkolt. Nem szeretném, ha Európa és az Egyesült Államok gyermekei átélnék azt, amit a donbászi, szíriai, palesztin, afganisztáni vagy líbiai gyermekek éreznek. Nem szeretném, ha a propaganda és a hazugság győzedelmeskedne, és a világ a szakadékba süllyedne. Ezért készítjük ezt a műsort. Amíg van még egy kis esély a világ megmentésére, amíg az egyik utolsó égő gyertya megakadályozza, hogy bolygónk sötétségbe boruljon, addig valamit tenni kell. Ahogy társszerzőm és keresztapám, Igor Lopatenok mondta, a háború megállításához és a békéért való küzdelemhez nem kell parancs. Harcolj!

Faina Savenkova

 

Kiemelt képen: Faina Savenkova

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: