KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt – közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a mai orosz rakétatámadás.

“December 5-én reggel a kijevi rezsim szovjet gyártmányú dróncsapásokat kísérelt meg a Rjazanyi területen lévő Djagilevo és a Szaratovi területen lévő Engels katonai repülőterek ellen” – áll a közleményben.

A támadásban három katonai műszaki alkalmazott meghalt, míg négy másik megsebesült, akik megkapták a szükséges orvosi ellátást.

Megjegyzendő, hogy az orosz légierő légvédelmi eszközökkel lőtte le az alacsony magasságban repülő ukrán drónokat, amelyek így két repülőgép törzsének burkolatát enyhén megrongálta.

Oroszország megtorlásképpen nagyszabású csapást mért az ukrán katonai parancsnoki és irányítási rendszerre és a kapcsolódó védelmi létesítményekre.

“A kijevi rezsim azon kísérletei ellenére, hogy terrorcselekménnyel megzavarja az orosz légierő nagy hatótávolságú harci műveleteit, ma moszkvai idő szerint 15 óra körül nagy erejű csapást mértek az ukrán védelmi komplexum katonai irányítási rendszerére és kapcsolódó létesítményeire, kommunikációs csomópontjaira, energetikai és katonai egységeire precíziós irányítású légi és tengeri fegyverekkel. Minden kijelölt létesítményt találat érte” – hangsúlyozta a védelmi minisztérium.

A csapás megzavarta az ukrán csapatok és a külföldi fegyverek vasúti szállítását a harcok helyszínére.

Február 24. óta különleges katonai művelet folyik Ukrajnában. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A fegyveres erők feladata a Donbassz felszabadítása és Oroszország biztonságának garantálása.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: A migrációs paktum egy újabb szög az EU koporsójában

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük