KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Boros Imre: Szigorú állami irányítás alá kell vonni a Molt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A  PestiSrácok.hu-nak adott interjú Boros Imre közgazdász, aki szerint nyilvánvaló, hogy a Molnál árat akarnak emelni és el akarják töröltetni a 480 forintos ársapkát, ezért mindent elkövetnek fű alatt.

Nyilvánvaló a zsarolás szándéka; lehet, hogy a ma bemutatkozó új energiaügyi minisztert, Lantos Csabát akarják móresre tanítani azzal, hogy ma alig kapni üzemanyagot. Dezorganizálni akarják a magyar társadalmat, ami ellen a titkosszolgálatnak és a magyar kormánynak a leghatározottabban fel kell lépnie! Boros Imre szerint nem szabad teketóriázni, hanem – Nyugaton ma amúgy is divatos módon – szigorú állami irányítás alá kell vonni a Molt.

– Tudott tankolni?

– Mindig a Molnál tankolok. Tegnap, Győrből jövet már csak prémiumot kaptam, emelt áron.

– A kollégák ma gyakorlatilag sehol nem tudtak tankolni a fővárosban, se benzint, se gázolajat, pedig a százhalombattai finomító műszaki problémája – a hírek szerint – csak a gázolajfinomítást érinti. Mi történik itt?

– Egy hete folyik a hisztériakeltés, hogy a nyugati olajembargó milyen hatással van Magyarországra és készlethiány lesz. Pedig az embargó csak a tengeren hozott olajra vonatkozik, a vezetékesre nem. Utóbbiból a teljes orosz import mintegy 25 százaléka átszivárog a nyugati ellátásba, például Németországba, azaz ott sem eszik olyan forrón a kását. Az arabok most kétségtelenül fel fogják verni a Brent olaj árát, de az embargó egyáltalán nem indokolja meg az itthoni áremelést. Itthon a nép hülyítése folyik magas fokon; egy Holoda Attila nevű volt molos igazgató és egykori energiaügyi helyettes államtitkár különösen élen jár a rémhírkeltésben. Nem csoda, hogy az emberek megrohamozták a kutakat és elfogyott az üzemanyag.

– Kinek a felelőssége ez?

– Ne felejtsük el, hogy a Mol Nyrt. egy lenyúlt multinacionális cég, amiben csak 2010 után tudott újra döntő befolyást szerezni a magyar állam – az osztrák–orosz pakett legendás visszaszerzésével –, de a vállalat működése és érdekei lényegében nem változtak. Nyilvánvaló, hogy árat akarnak emelni és el akarják töröltetni a 480 forintos ársapkát, ezért mindent elkövetnek fű alatt. A Mol három finomítóban érdekelt: az állítólag műszaki gondokkal küszködő százhalombattai mellett a pozsonyiban és a horvátban is. Ugyan miért kell játszani ezt a bazári komédiát és miért nem lehet megszervezni rendesen az ellátást? Ezek a finomítók vezetékeken vannak összekötve, mindenhova eljuttatható az orosz nyersolaj. Aminek az ára nemhogy nőtt volna, hanem még csökkent is, mintegy húsz százalékkal, a háború előtti időkhöz képest. Sajnos sokan hisznek a Mol körüli megmondóemberek siránkozásának, pedig nagyon kilóg a lóláb. Nyilvánvaló amerikai érdek, hogy hisztériát keltsenek Magyarországon. Ha nincs üzemanyag, megbénul minden. Nem véletlen, hogy időnként lövöldöztetnek az ukránokkal a Barátság-kőolajvezeték környékén.

– Az Északi Áramlat–2-t simán fel lehetett robbantani, még azt sem tudni, ki tette. A tengeri olajra kivetett uniós embargó után nem lehet, hogy csak azért is tönkreteszik majd a Barátság-vezetéket?

– Ugye annak csak az egyik ága – sajnos a hazánkat és Szlovákiát tápláló – jön Ukrajnán keresztül, a másik ága Fehéroroszországon és Lengyelországon át jut az egykori NDK területére. Tehát nem olyan könnyű azt tönkretenni, ráadásul az oroszok sem hagynák szó nélkül. Mindenesetre pillanatnyilag működik és a tartalékaink is rendben vannak, most tehát nincs objektív oka ilyen mértékű hiánynak. Arról nem is beszélve, hogy Magyarország egy komoly állam Németországhoz képest, ahol még érdemi vizsgálat sem folyik a robbantók kézre kerítésére. Szóval ne hagyjuk magunkat!

– A rémhírkeltés maga is egy diverzáns akció része lehet?

– Nyilvánvaló a zsarolás szándéka, lehet, hogy a ma bemutatkozó új energiaügyi minisztert, Lantos Csabát akarják móresre tanítani avval, hogy ma alig kapni üzemanyagot. Dezorganizálni akarják a magyar társadalmat. Amit nem sikerült elérni Ursula von der “Wunderlüger” támadásaival, az ellenzéknek tolt guruló dollárokkal és a folyamatos bullshiteléssel, azt most elérik az üzemanyagpánikkal: bizonytalanságot és indulatokat keltenek. Hogy hol az összefüggés? Ne felejtsük el, hogy a Mol Karácsony Gergely kampányába is beszállt…

– Mit kell tenni ellene?

– Ma az EU-ban úgyis nagy divatja van ennek, tehát szigorú állami irányítás alá kell venni a Molt! Meg kell szervezni a Százhalombattán kieső termelés pótlását a másik két finomítóból, és kőkeményen ki kell vizsgálni, hogy kinek a felelőssége az elhúzódó “karbantartás” és a csővezetékek újabb és újabb elrepedése! A titkosszolgálat és a kormány legyen a lehető leghatározottabb e téren! Ezt nem úszhatják meg következmény nélkül! Persze vannak egyéb feladatok is: nyilvánvaló, hogy a gazdálkodók egy része visszaél a 480 forintos ársapkával, telephelyeik tartályai már dugig vannak az olcsó gázolajjal. Csak annyi ársapkás üzemanyagot szabad kiengedni a mezőgazdaságba, amit a megművelt terület mérete indokol!

Pesti Srácok

Kiemelt képen Boros Imre / Pesti TV /

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: