2024. JÚNIUS 2. VASÁRNAP

A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON

JELENTKEZZ ZÁSZLÓVIVŐNEK IDE KATTINTVA!

TOVÁBBI RÉSZLETEK: https://1848.magyartrikolor.hu


     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ez is volt még Brüsszelben!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Letargikus hetem van. Valami hirtelen jött öngyilkossági hajlam alapján folyamatosan olvasom és nézem az ellenzéki médiát, főleg az ATV-t.

Emberpróbáló.

De azért érdekel. Két nap alatt az Orbán tökéletesen bukott és nem kapunk egy fillért sem álláspontból a sok-sok megmondó zseni azért csak eljutott oda, hogy tényleg sok pénzt kapunk és tényleg sikeresnek is lehet nevezni Orbánt, de… és… ha…

Örül az ellenzék, hogy micsoda csodálatos, de a jogállamisági kritérium mégis benne maradt az egyezségben és majd lesz, Orbánnak ne mulass!

Megpróbáltam összeszedni minden anyagot a hivatalos oldalakról és a tudósításokból, nyilatkozatokból. Hevenyészett gyors fordítások alapján összegezném pontokba szedve.

  1. Valóban van egy kitétel, mely szerint a jogállamiság fontos az Unióban és mindennek non plus ultrája. De egyáltalán nem kötik a mostani pénzügyi egyezségben foglaltakhoz. Olyan, mint anno a Népszabadság fejlécén a „Világ proletárjai egyesüljetek” volt. Ott sem egyesültek minden nap és főleg nem a szerkesztőségben. Egyszerűen arról van szó, hogy egy majdan nem részletezett módon egy egyelőre ismeretlen grémium a jövőben kidolgoz egy eljárást, mely alapján valahogy büntetni lehet a jogállamiságból rossz jegyet kapó tagállamokat. Még az sem tisztázott, hogy ez anyagi lenne vagy csak valami sarokbatérdepeltetés. Mindenesetre az világos, hogy semmi esetre sem fog vonatkozni a mostani egyezségbeli pénzre. És ez nagyon fontos, hiába reménykedik a magyar ellenzék.
  2. A fent említett jogállamisági eljárást (az ellenzék teljes bukását előrevetítendő! ) a megfogalmazás szerint „csak alapos okkal, tényleges esetekben és nagyon pontosan jogadatolt, alapos és igaz bizonyítékokkal alátámasztott” kell, legyen. Ez szintén előrevetíti azt, hogy valami szakértői testületnek kell dolgozni az ügyön, ami gyakorlatilag egy peres eljárásnak megfelelve, annak minden ismérvét felhasználva. Azaz lenne bizonyítékokkal alátámasztott „vádirat” és kontradiktórius eljárásnak megfelelően egy bizonyítékokkal alátámasztott „védőirat” Azaz nem az lesz, mint az eddigi Európa Parlamenti eljárások, hogy minden minket támadó képviselő vagy bizottság hőzöngő beszédeket tart, papírokat és táblákat mutogat, hátat fordít egyes szónokoknak, és ki tudja hogyan keletkezett zugfirkászok által kiötlött magyar cikkeket lenget a kezében. Ha lesz is valamelyik tagállam ellen ilyen lejárás –hiszen ez általános érvényű -, akkor azt komoly jogászok viszik, vezérlik, felügyelik valahogy és nem a parlamentben ülő egyes ripacsok.
  3. Azt érzem ki a sorok közül, hogy az a sokat emlegetett „emberi jogok” kicsit visszakerül a helyére és nem anarchista, utópista alkohol és kábszerfüggő világmegváltók elképzelése szerinti lesz. És ezt egy kicsit ellentétes az ellenzék által harsogott Európa Kormány olyan jellegű elvével, ami a szivárványos arcú utópisták álmában létezik jelenleg. Mintha az első (lehet, hogy nem is az első) józan lépése lenne az Uniónak vissza az alapokhoz, ami nem poroszos gleichschaltolás elvén, hanem az eredeti schumani „Szén és Acél Közösség” gazdasági elve lenne. Azaz, talán rájönnek, hogy az a kulturális sokszínűség a fontos, ami évszázadokon át jött létre Európában önmagától fejlődve és nem egyes beteges elvek alapján betelepítéssel, migrációval és mecsetépítéssel épülne. Mintha az is lenne a háttérben, hogy Európának erős gazdasági hatalomnak kell lennie és nem szivárványos lobogónak.
Ez is érdekelheti:  Stoffán György: A magyar hősök napja... kivételekkel...

Lehet, hogy a józan európaiakat megérintette a mostani pusztulás szele? A templomrombolások és gyújtogatások, szobordöntések, a sok „gyenge idegzetű” bevándorlói ámokfutás egyáltalán nem szép és jó jövőt jósoló világtörténete?

Nem lesz sima ügy. Sok az ostoba zoon politikon és előbb az Armageddon előtt nagyon sötét lesz…

Lehet, hogy optimista vagyok, de nagyon? De én ezt is érzem a mostani brüsszeli megállapodás mögött.

Havrilla István

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük