KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tiszteletteljes vélemény

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
„Külsejében igazi Hun, alacsony termetével, széles mellével, nagy fejével, apró szemével, ritka szakállával, lapos orrával és sötét testszínével egyesítvén magában nemzetének sajátosságait…”
(Priszkosz rétor Atilláról írta)

Mottó:

„Ne csak a saját, hanem mások véleményét is tudjuk tisztelni, de először is: hallgassuk meg!” (Tatiosz)

Mindenekelőtt szeretném elmondani, hogy jómagam is örömmel és lelkesedéssel köszöntöttem az Árpád-házi királyok eredetéről beszámoló legújabb genetikai kutatásokat, elismerve és kalapot emelve Dr. Kásler Miklós miniszter, Neparáczki Endre genetikus s mindenki előtt, akik kicsit is hozzátettek az elért nagyszerű eredményekhez.

Egyetlen dolog miatt szólalok meg – nem vitát gerjesztve és nem a kákán is csomót keresve – ez pedig Szentirmay Zoltán patológus kijelentése az Árpád-nemzetség külső jegyeiről, amely szó szerint így hangzott el:

„Valószínűleg az Árpád-dinasztia tagjai kék szeműek, világos bőrűek és világos hajúak voltak.”

A kiváló szakemberrel nem vitatkozva, vagy ellentmondva, én inkább úgy fogalmaztam volna, hogy „valószínűleg az Árpád-házi dinasztia tagja között voltak világos hajú, kék szemű és világos bőrű leszármazottak is.”

Mondom ezt úgy, hogy Szentirmay tanár úr és Kásler miniszter úr, A Mátyás templomban elhelyezett Árpád-házi csontvázak azonosítása c. könyvet az elsők között kaptam meg egy genetikus barátomtól.

A szem és a hajszínt, ill a bőr színét valóban a genetika, vagyis az ún, domináns és recesszív gének szabják meg, ezek összetevői a döntőek. Nagy gyakoriságban a két szülő szem és hajszíne szabja meg a születendő gyermek ilyetén jegyeit, bár a genetika sokszor megtréfálhatja az embert, pl a gyermek a szülőktől eltérő hajszínnel születik, stb.

Visszatérve a 4500 éves Árpád-dinasztiára:

A beazonosított és megnevezett genetikai minták III. Béla és II. Béla magyar királyoktól származnak. II. Béla édesapja Álmos herceg volt, míg édesanyja II. Szvjatopolk kijevi nagyfejedelem leánya, Predszláva királynő. III. Béla édesapja II. Géza, míg édesanyja a frank származású Agnès de Châtillon volt. A két király minden további nélkül örökölhette a szláv és a frank jegyeket.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: A kommunizmus áldozatainak emléknapjára (vádirat és korrajz)

Azt azonban kijelenteni, hogy az Árpád-házi dinasztia 4500 éves történetében (amiből még a tizedét sem ismerjük!) és milliós nagyságrendű leszármazottai közül, hogy mindenki szőke és kék szemű lett volna, az elhamarkodott dolog.

Ugyanakkor, nem is tudok hirtelenjében olyan Árpád-házi királyt, aki nem külföldről kapott nőül asszonyt, és bár nem a témához tartozik, de olyan Turul-vérű királyt sem nagyon, aki természetes halált halt.

Mindössze ennyit szerettem volna leírni, Szentirmay tanár úr munkásságát őszintén tisztelve és elismerve.

„Álmos szép és barna orcájú volt, szeme sötét, nagy és ferde. Termete magas és karcsú, keze nagy és izmos. Kegyes, jóakaratú és bőkezű, derék katona. Midőn pedig az érett kort megérte, hatalmasabb és bölcsebb volt Szkítia minden vezérénél.”

„Ethele király ugyanis barna színű, fekete s villogó szemű, széles mellű, büszke járású, alacsony termetű vala…” (Kézai Simon)

Zetényi-Csukás Ferenc

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük