KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Evo Morales és kormánya találta ki a külföldi zsoldosok mesét

Április 16-án lesz egy éve, hogy a kommunista Morales zsoldosai legyilkolták Magyarosi Árpádot, Mike Dwyert és Rózsa Flores Eduardot, valamint letartóztatták Tóásó Elődöt és Marió Tadicot. Tóásó Előd azóta is, embertelen körülmények között sínylődik a Morales rezsim börtönében. Kiszabadítása a magyar külügy dolga lenne, de ha a vele kapcsolatos eseményeket figyeljük, az az érzésünk támad, hogy a magyar(?) hatóságok nem igazán érzik vagy nem akarják fontosnak tartani Tóásó Előd sorsát. Joggal vetődik fel a kérdés, mennyire bízhatunk a magyar hatóságok erélyes és határozott fellépésében honfitársaink védelmében, ha önhibájukon kívül esetleg kényes szituációba kerülnek. Vagy elég, ha egy idegen ország diktatórikus rendszere rájuk süti a terrorista bélyeget, akkor már lemond állampolgáráról a magyar hatóság? Ehhez tudnunk kell, hogy a terrorizmus bélyegével ellátott személyek 2001. szeptember 11-e óta semmilyen jogokkal nem rendelkeznek.

(NIF)

Internetes böngészésem során megdöbbenve találtam rá erre a videóra, aminek keltezése 2009.április 13-i, három nappal a Santa Cruzi Hotel Las Americasban történt gyilkosság előtti, amikor hátulról lelőtték Magyarosi Árpádot, Mike Dwyert és Rózsa Flores Eduardot, valamint letartóztatták Tóásó Elődöt és Marió Tadicot. 
Ezen a videón, Evo Morales Bolívia elnöke arról beszél, hogy fasiszta jobboldali szervezetek által szervezett paramilitáris csoportok vannak Bolíviában, főleg Santa Cruzban akik az ő életére törnek.
Szerencsére azonban a bolíviai katonaság és titkosszolgálat segítségével  sikerült kideríteni a hollétüket és felgöngyölíteni az ügyet.
Evo Morales 2009. április 13-án bejelenti hogy őt meg akarják gyilkolni

Valaki adjon arra magyarázatot, hogy ki az az eszement terrorista, fegyveres felkelő, zsoldos- aki, ha róla beszélnek a híradóban, hogy tudják, hogy mik a szándékai, békésen pihizik egy szállodában egy száll alsónadrágban??
Nem véletlenül egy előre megtervelt, szándékos, a bolíviai kormány által kitervelt és elkövetett gyilkosságról beszélünk??
Április 15-én a Terezás bíboros házának a kapuján 1 m átmérőjű lyukat robbantott valaki. A Morales kormány belügyminisztere azonnal terrorista cselekményekről beszél, és arról, hogy terroristák a bíboros életére törtek. A bíboros irodája elutasítja a merénylet kifejezést, hiszen csupán anyagi károk keletkeztek.
Terezas bíboros házának robbantása
Április 16-án 13 órakor Santa Cruzban  a La Paz-i rendőrfőnök, La Paz -ban Garcia Linera alelnök, és Venezuelában Evo Morales tat sajtótájékoztatót a ” külföldi , nemzetközi terroristákról „, pontos állampolgárságra vonatkozó adatokkal, és olyan dokumentumokról, fényképekről, videókról beszélnek, amit a későbbiek során töltenek le Rózsa Flores Eduardo gépéről. A helyszínelés még javában tart, csak 3 órával később ér véget. Előd kínzása , kihallgatása is folyik .
Ugyanakkor ez a három ember , felkészülve az emberekből, a nyomozati anyagból- ami később kerül hozzuk – elméletileg- sajtótájékoztatót tart.
2009. április 16 , 13 óra

Tóásó Előd Bolíviában

Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Evo Morales és kormánya találta ki a külföldi zsoldosok mesét

 1. Mindehhez képest az USA tiltakozott Tóásó fogvatartása miatt. Ezzel nagyobb szolgálatot nem is tehetett volna Moralesnek… (Az amiknak biztosan benne volt a keze. Tiltakozásukkal szinte igazolták Bolivia állítását.)
  Rózsa-Flores egy pénzéhes kalandor volt, ehhez kétség sem férhet. A terrorista mesét nem kellett kitalálni: ott voltak a zsoldosok Santa Cruzban fegyverekkel és pénzzel. Terveikről pedig a Kepes-film tájékoztatta a nyilvánosságot…
  Mit kell ezen még megmagyarázni?
  Ha a Tóásót életben hagyják (ami kétséges) már azért is köszönet jár Bolíviának.

 2. Tóásó Edit (meglehetősen reménytelen) harcát meg lehet érteni, hiszen a testvéréről van szó. – Ebből következik az elfogultsága is, az, hogy a nyomozati anyagok ismerete nélkül olyan dolgokat állít, melyeket adott esetben bizonyítani képtelen volna…
  Nem vitatható, hogy a terrorista (szabadságharcos?) csoport vezetőjét annak idején szoros kapcsolatok kötötték a magyarországi Állambiztonsági Szolgálatokhoz, felderítő kiképzése egy részét is a SZU-ban kapta 1990 előtt. A rendszerváltás idején együttműködött a szélsőbalos Münnich Ferenc Baráti Társasággal és KISZ-vezetőként az ideológiai gyökere is egyértelmű…
  Az, hogy ki állhatott a vállalkozó csapat mögött csak sejteti az a tény, hogy az USA tiltakozott Tóásó ügyében. (Ez tehát inkább ellene, semmint mellette szólt.)
  A magyarországi nemzeti törekvésekkel ez az ügy semmiképpen sem hozható összefüggésbe. (Tóásó Edit ezt a levelét – az internet tanúsítja – több tucat liberális, baloldali és jobboldali orgánumhoz is eljutatta…)

  1. Kedves „hozzászóló”!
   El nem tudom képzelni,hogy hozzászólásaiban Ön kit,és mit is képvisel.csak egyetlenegy ok miatt nem reagálok az irásaira,mert van egy nagyon jó mondás,amit mindig betartok:
   „Ha szellemi párbajt akarsz,ne állj ki,vagy le idiótákkal vitatkozni” .
   .Ennyit az Ön összes hozzászólásához,.

 3. Kedves Géza !!
  Ön mint átlag „jó magyar”, tele van előítéletekkel, és magánvéleménye szent és sérthetetlen.
  Honnan tudja hogy nem ismerem a nyomozati anyagot??
  Ön szerint van Magyarországon valaki, aki nálam jobban ismeri??
  Miért reménytelen?? Miért reménytelen a harc a kommunizmus ellen?
  Igen, én minden sajtónak eljuttatom az anyagaimat, ami nem jelenti azt hogy ilyen vagy olyan érzelmű lennék. Aki ismer az tudja, a többi meg nem számít.
  Esetleg egyszer nem fordult meg a fejében, hogy az országjelentésben leírtak valósak?? Tényleg meggyilkoltak brutálisan embereket és kínoznak élőket??
  Mindenképpen amerikai érintettséget kell ” felfednie” ??
  Pont Ön lenne az, akinek értenie kellene a folyamatot a kommunista rezsimek mechanizmusát.
  Ön azt hisz és gondol rólam amit akar, és testvéremről is. Hiszen nem ismer, és nem is akar ismerni.Csak dönteni és ítélkezni.
  A videók magukért beszélnek. A tények magukért beszélnek. És az idő igazságot fog szolgáltatni. Mert az igazság kiderül. Előbb vagy utóbb !!

  1. Kedves Edit! – Ha figyelmesen olvasta a bejegyzésemet, akkor megjegyezhette: azt írtam, hogy Önt meg kell érteni, hiszen családilag érintett az ügyben. Mindazonáltal a nyomozati anyagot Ön sem ismerheti, mert azokat a bolíviai kormány nem hozta nyilvánosságra – ebből következőleg Ön is csak a sajtóból ismerheti azt, amit tud. Ha ennél bővebb ismeretei vannak, arról (a saját érdekében) jobb hallgatni. A Kepes és a Brády már így is locsogtak feleslegesen… nyilvánvalóan önreklámozásból.
   Evo Morales kormánya csak az USA szempontjából „kommunista” kormány – mert az indián elnök nem akarja az USA gyámkodását.
   A terrorkommandóról pedig csak annyit: lehet, hogy az Ön testvére – tudatlanságból, naivságból, pénzhajhászásból – ártatlanul keveredett bele ebbe a mocskos ügybe. (Mert hogy ez nem magyar ügy volt, az biztos!) – Véleményem szerint, mást úgy sem lehet tenni, kegyelmet kell(ene) kérni az elnöktől. Szabadságharcosnak, stb. feltüntetni a testvérét egyenlő lenne a halálos ítélettel…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük