KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Európai Parlament az ukrajnai háború folytatása mellett

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Európai Parlament csütörtökön elutasította azt a kezdeményezést, hogy fő célját az ukrajnai konfliktus befejezésében és a béke megteremtésében jelölje meg, s határozatot hozott a háború folytatásáról Oroszország ellen – jelentette a Magyar Békekör tudósítója.

A béketeremtésre vonatkozó indítványt elutasító testület helyben hagyta a határozati javaslat eredeti szövegezését, miszerint az Európai Parlament csak úgy tartja lehetségesnek Ukrajna győzelmét, ha Kijevet kivétel nélkül mindenféle fegyverrel folyamatosan és növekvő mértékben ellátják.

A 444 szavazattal 26 ellenében és 37 tartózkodással hozott határozatban arra szólítanak fel, hogy komolyan vegyék fontolóra vadászgépek, helikopterek és megfelelő rakéta rendszerek átadását Ukrajnának, s jelentősen növeljék a lőszerutánpótlást. Egyidejűleg teljes támogatásukról biztosítják az Oroszország ellen készülő tízedik szankciós csomagot, és szigorúbb fellépést sürgetnek azokkal szemben, akik kijátsszák a szankciókat. Sürgetik, hogy Oroszország befagyasztott kinnlevőségeit fordítsák Ukrajna támogatására.

Határozatával az Európai Parlament állást foglalt Ukrajna területi egységének katonai eszközökkel történő helyreállítása mellett, és ezzel kimondatlanul is magáévá tette Zelenszkij elnök békefeltételét, miszerint az oroszoknak ki kell vonulniuk Ukrajnából – epértékelte a történteket a Békekör tudósítója.

 

Brüsszel, 2023. február 16. csütörtök (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: