KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Elon Musk: Egy „világkormány” elpusztíthatja az emberiséget

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy világkormány létrehozására irányuló bármilyen jellegű kísérlet aggodalomra ad okot, mivel megfosztja az emberiséget a sokszínűségtől, és könnyen a civilizáció pusztulását okozhatja – jelentette ki Elon Musk a kormányzati tisztviselők dubaji csúcstalálkozóján.

A SpaceX vezérigazgatója szerdán virtuálisan vett részt a 2023-as világkormányzati csúcstalálkozón az Egyesült Arab Emírségekben. Az esemény célja a nemzetek közötti együttműködés előmozdítása.

„El akarjuk kerülni, hogy civilizációs kockázatot teremtsünk azzal, hogy – és ez furcsának tűnhet – túl sok az együttműködés a kormányok között”

– mondta Musk.

„Történelemben eddig a különböző civilizációkat jelentős távolság választotta el egymástól, így amikor az egyik hanyatlásnak indult, a többi felemelkedhetett – érvelt Musk. Amikor az ókori Róma elbukott, az iszlám felemelkedett, és sikerült megőrizni a római tudás nagy részét, és arra építeni”

– mondta Musk. De egy globalizált világban ez már nem biztos, hogy életképes forgatókönyv.

Szeretnénk, ha lenne némi civilizációs sokszínűség, hogy ha egy civilizációval valami baj történik, akkor ne omoljon össze az egész és az emberiség tovább tudjon haladni.

Az emberiség túlélésének imperatívusza egyetemes jelentőségű lehet, véli Musk, tekintve, hogy tudomásunk szerint talán nincs más tudatos faj az emberen kívül.

„Nem láttam bizonyítékot idegen technológiára vagy bármilyen idegen életre. Úgy gondolom, én tudnék róla. A „SpaceX, mi, ebben dolgozunk. Nem hiszem, hogy bárki is többet tudna az űrről, mint én, legalábbis az űrtechnológiáról.”

Hozzátette, hogy az a gondolat, hogy nincsenek idegenek, „nyugtalanító”, mert ez azt jelenti, hogy az emberi civilizáció

„olyan, mint egy apró gyertya a hatalmas sötétségben, amely nagyon sebezhető és amit könnyen el lehet fújni”.

Musk sürgette hallgatóságát, hogy nagyon vigyázzon, nehogy az emberiséget valamilyen kataklizma kiirtsa.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: AP fotó

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: