Észak-koreai víruskezelés: agyonlövés, bedeszkázás, haláltábor!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Az év elején indult útjára a világot rettegésben tartó koronavírus, amely eddig 66,1 millió embert fertőzött meg és 1,52 millió halálos áldozatot követelt.

Észak-Korea                         Fotó: Credit AFP – GETTY

A járvány terjedését minden ország a saját módszereivel próbálja visszaszorítani. Megdöbbentő híreket kaptunk az észak-koreai sztálinista miniállam víruskezeléséről.

A koronavírus természetesen a világtól elzárt Észak-Koreába is bejutott. A lappangásáról és terjedéséről sokáig nem lehetett hallani annak köszönhetően, hogy – a hírek szerint – az első fertőzötteket egyszerűen lelőtték. Ám a vírus robbanásszerű terjedését semmi nem akadályozhatta meg.

Tim Peters keresztény aktivista, a szöuli Helping Hands Korea (Koreát Segítő Kezek) adománygyűjtő szervezet vezetője egyedülálló információkhoz jutott azoktól az észak-koreaiaktól, akik sikeresen megszöktek a koronavírus-haláltáborokból.

A diktatúra karhatalma begyűjti a koronavírusos betegeket, és a kínai határ mentén felállított kilenc koronavírus-haláltáborba szállítja őket. Nem csak a biztosan fertőzötteket, de azokat is, akiken a betegség enyhe tünetei jelentkeznek. Mivel itt az egész világon bevált tesztelést nem használják, a hatóság emberei bárkit elvihetnek, aki szerintük vírussal fertőzött.

A haláltáborokban embertelen körülmények uralkodnak. Az odahurcoltak a földön fekszenek, nincs fűtés és meleg víz, és semmiféle gyógykezelés! Az élelmezés „abszolút minimális”, vagy egyáltalán nem is létezik. A rokonságnak megengedett ugyan, hogy a tábor széléhez élelmet és gyógyszert vigyen, de ez csak elodázza a hozzátartozójuk halálát, mert a táborokból gyakorlatilag senki nem szabadulhat élve. Még az enyhe tünetekkel odahurcoltak is megbetegednek, legyengülnek és éhen halnak. A hatóság a halottakat a helyszínen elégeti, s a hamvaikat minden magyarázat nélkül elküldi a családjuknak.

Szerencsésebbnek számíthatnak azok, akik legalább a saját otthonukban halhatnak éhen. Nem tudni, a rezsim milyen szempontok szerint dönt úgy, hogy egyeseket a saját otthonukba zár élelem nélkül. Ezeknél a betegeknél a nyílászárókat egyszerűen bedeszkázzák, és se ki, se be!

Az észak-koreai diktatúra rengeteg tiltása két új szóval bővült. Nem szabad büntetlenül kimondani, vagy leírni, ezeket: „járvány” illetve: „koronavírus”.

Kim Dzsong Un diktátor többször is büszkén jelentette ki, hogy országa sikeres a világjárvány leküzdésében. A múlt hónapban például Phenjanban egy nagy katonai felvonuláson azt mondta, hogy az országban nincs koronavírus.

 

Inter Japán Magazin
Tokió

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük