KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Észak-koreai víruskezelés: agyonlövés, bedeszkázás, haláltábor!

 

Az év elején indult útjára a világot rettegésben tartó koronavírus, amely eddig 66,1 millió embert fertőzött meg és 1,52 millió halálos áldozatot követelt.

Észak-Korea                         Fotó: Credit AFP – GETTY

A járvány terjedését minden ország a saját módszereivel próbálja visszaszorítani. Megdöbbentő híreket kaptunk az észak-koreai sztálinista miniállam víruskezeléséről.

A koronavírus természetesen a világtól elzárt Észak-Koreába is bejutott. A lappangásáról és terjedéséről sokáig nem lehetett hallani annak köszönhetően, hogy – a hírek szerint – az első fertőzötteket egyszerűen lelőtték. Ám a vírus robbanásszerű terjedését semmi nem akadályozhatta meg.

Tim Peters keresztény aktivista, a szöuli Helping Hands Korea (Koreát Segítő Kezek) adománygyűjtő szervezet vezetője egyedülálló információkhoz jutott azoktól az észak-koreaiaktól, akik sikeresen megszöktek a koronavírus-haláltáborokból.

A diktatúra karhatalma begyűjti a koronavírusos betegeket, és a kínai határ mentén felállított kilenc koronavírus-haláltáborba szállítja őket. Nem csak a biztosan fertőzötteket, de azokat is, akiken a betegség enyhe tünetei jelentkeznek. Mivel itt az egész világon bevált tesztelést nem használják, a hatóság emberei bárkit elvihetnek, aki szerintük vírussal fertőzött.

A haláltáborokban embertelen körülmények uralkodnak. Az odahurcoltak a földön fekszenek, nincs fűtés és meleg víz, és semmiféle gyógykezelés! Az élelmezés „abszolút minimális”, vagy egyáltalán nem is létezik. A rokonságnak megengedett ugyan, hogy a tábor széléhez élelmet és gyógyszert vigyen, de ez csak elodázza a hozzátartozójuk halálát, mert a táborokból gyakorlatilag senki nem szabadulhat élve. Még az enyhe tünetekkel odahurcoltak is megbetegednek, legyengülnek és éhen halnak. A hatóság a halottakat a helyszínen elégeti, s a hamvaikat minden magyarázat nélkül elküldi a családjuknak.

Szerencsésebbnek számíthatnak azok, akik legalább a saját otthonukban halhatnak éhen. Nem tudni, a rezsim milyen szempontok szerint dönt úgy, hogy egyeseket a saját otthonukba zár élelem nélkül. Ezeknél a betegeknél a nyílászárókat egyszerűen bedeszkázzák, és se ki, se be!

Ez is érdekelheti:  Kiszivárgott, mely tagállamok támadják meg Magyarországot

Az észak-koreai diktatúra rengeteg tiltása két új szóval bővült. Nem szabad büntetlenül kimondani, vagy leírni, ezeket: „járvány” illetve: „koronavírus”.

Kim Dzsong Un diktátor többször is büszkén jelentette ki, hogy országa sikeres a világjárvány leküzdésében. A múlt hónapban például Phenjanban egy nagy katonai felvonuláson azt mondta, hogy az országban nincs koronavírus.

 

Inter Japán Magazin
Tokió

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük