Erdogan: A Nyugatnak véget kell vetnie Ukrajnában folytatott provokatív politikájának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Európa az 1970-es évek olajválsága óta a legnagyobb inflációs és energiaválságban van, a katasztrófát pedig az váltotta ki, hogy az európai vezetők drasztikusan csökkentették az orosz energiahordozók beszerzését, így büntetve Moszkvát az ukrajnai hadművelet miatt. Törökországnak eddig sikerült elkerülnie ezt az energiaválságot.

Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök szerint Európának nem lett volna szabad „lebecsülnie” Oroszországot, és előre látnia kellett volna szankcióinak következményeit.

„Nem látok gyors megoldást az ukrajnai válságra. De azt mondom azoknak, akik alábecsülik Oroszországot: tévedtek. Oroszországot nem szabad alábecsülni. Oroszország csökkentette a gázszállítást, és az árak emelkedtek Európában. erre rácsodálkoztak Európa vezetői. Miért nem gondoltak rá korábban?”

– kérdezte Erdogan az Aleksandar Vučić szerb elnökkel tartott szerdai sajtótájékoztatón Belgrádban.

„Természetesen Oroszország minden rendelkezésére álló eszközt be fog vetni, ha mindenki nekiesik. Reméljük, hogy a lehető leghamarabb békemegállapodás születik, hogy megállítsuk ezt a folyamatot. A világnak újra meg kell találnia a békét”
– mondta Erdogan.
„Nagyon világosan kijelenthetem, hogy nem tartom helyesnek a Nyugat hozzáállását az ukrán válsághoz, mert a Nyugat provokációkon alapuló politikát folytat”
– tette hozzá a török ​​elnök, utalva arra, hogy Törökország álláspontja a kérdésben sokkal „kiegyensúlyozottabb” volt.
„Azt mondják, hogy fegyvereket küldenek Ukrajnába. Persze, volt némi fémhulladékuk, és azt el is küldték Ukrajnába”
– fogalmazott Erdogan.
Kiemelt kép: YouTube

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Sputnik News értesülései nyomán készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük