KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Erdoğan: A Hamász nem terrorista szervezet, hanem muszlim harcosok csoportja

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Erdoğan lemondta izraeli látogatását és a Hamászt mudzsáhid csoportnak nevezte

Recep Tayyip Erdoğan török köztársasági elnök lemondta izraeli látogatását, arra hivatkozva, hogy a Hamász nem terrorszervezet, hanem egy mudzsáhid csoport – írja a TRT török hírszolgálat.

Erdoğan, aki egyben az Igazság és Fejlődés Párt vezetője is, pártjának parlamenti frakcióülésén felszólalva kitért a gázai helyzetre. Erdoğan Izrael Gáza elleni támadásaival kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet:

„Nincs problémánk Izraellel, de soha nem hagytuk jóvá és nem is fogjuk helyeselni az Izrael által elkövetett kegyetlenségeket, és azt, hogy úgy viselkedik, mint egy szervezet, nem pedig úgy mint egy állam”.

Rámutatva, hogy a Gáza elleni izraeli támadásoknak áldozatul esett emberek majdnem fele gyermek volt Erdoğan hangoztatta, hogy már ez a kialakított kép is  mutatja, hogy ez emberi brutalitás, amelynek célja emberiség elleni előre megfontolt bűncselekmény elkövetése.

Az elnök kifejtette, hogy az egész Nyugat terrorszervezetnek minősíti a Hamászt, és  felhívással fordult Izraelhez és a világhoz kijelentve:

„Izrael, te is lehetsz egy szervezet. A Nyugat sokkal tartozik neked. De Törökország nem tartozik neked semmivel. A Hamász nem terrorista szervezet, hanem muszlim harcosok csoportja, amelynek tagjai az országuk területe és polgárai védelmének szentelték életüket.”

Erdoğan bejelentette, hogy lemondta az Izraelbe tervezett látogatását.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Erdogan török elnök / Fotó: TRT

Ez is érdekelheti:  Népszavazás lesz Svájcban az oroszellenes szankciók eltörléséről

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük