KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Embervadászokat alkalmaz Linz, hogy elkapják azokat, akik nincsenek beoltva

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy ausztriai város olyan alkalmazottakat keres, akiknek embervadászként az lesz a feladatuk, hogy elkapják, szükség esetén begyűjtsék, valamint megbüntessék azokat, akik nem hajlandók beoltatni magukat – írja az RT.com.

A sikeres pályázók komoly felhatalmazást kapnak: büntetést szabhatnak ki, és kényszerintézkedéseket tehetnek azokkal szemben, akik nem fizetik be a bírságot, mert nem oltatták be magukat – áll az osztrák Linz városának álláshirdetésében.

A toborzószöveg szerint az állást azoknak ajánlják, akik „örömüket lelik a jogszabályokkal és adminisztratív eljárásokkal való munkavégzésben”.

Az alkalmazottak „kemény munkáját” havonta 2774 eurótól (3126 dollártól) kezdődő fizetéssel honorálják. Az állásra való jogosultsághoz osztrák állampolgársággal kell rendelkezni, szükséges hozzá a középiskolai végzettség. Az illetőnek kitartónak kell lennie, aki vállalja a túlórázást, büntetlen előéletű, és nem utolsósorban érvényes Covid oltási- vagy gyógyulási bizonyítvánnyal kell rendelkeznie. Ráadásul a nők elsőbbséget élveznek, amikor a posztért versengenek a hasonló képzettségű férfiakkal szemben.

A 200 000 lakosú Linzben a legalacsonyabb a Covid-oltás aránya Ausztria-szerte. Az országban a digitális oltási igazolások kiadását nyomon követő weboldal szerint a város lakosságának mindössze 63%-a kapott eddig teljes adag Covid-oltást.

December elején a kormányzó konzervatívok és háromból két ellenzéki párt megállapodott abban, hogy 2022. február 1-ig kötelezővé teszik a Covid-oltást minden osztrák számára, kivéve a 14 év alattiakat és az egészségügyi mentességben részesülőket. Akik ellenállnak, azok súlyos pénzbírságot kapnak.

Ausztria az első ország Európában, amely bevezette a kötelező oltást. Bécs volt az első a világon, amely novemberben szigorú korlátozásokat vezetett be kifejezetten az oltatlanok számára, amelyeket hetekkel később kiterjesztettek az oltott állampolgárokra is. A zárlat december 12-én lejárt, de az oltatlan osztrákokra továbbra is szigorúbb szabályok vonatkoznak.

erdely.ma

Ez is érdekelheti:  Bayer Zsolt "ócska, aljas, undorító, szar alaknak” nevezte Magyar Pétert

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük