KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Elon Musk: Washington Kijevnek tett NATO-ígérete az „nukleáris apokalipszis” előjátéka

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna csatlakozása a blokkhoz olyan, mint egy film kezdete a világ végéről – mondta a milliárdos

Antony Blinken amerikai külügyminiszter ígérete, miszerint Ukrajna NATO-taggá válik, úgy néz ki, mint egy nukleáris apokalipszisről szóló film jelenete – véli Elon Musk vállalkozó.

Blinken a héten, a Brüsszelben tartott NATO-csúcstalálkozón megismételte országa és más tagok „sziklaszilárd” elhatározását, hogy Ukrajnát felveszik a katonai blokkba. Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter mellett felszólalva azt mondta, hogy az esemény célja, hogy „segítsen hidat építeni a tagság felé”.

„Szó szerint így kezdődik a nukleáris apokalipszis-film ” – reagált Musk az X-en (korábban Twitter). Megosztott egy videót az 1983-as „The Day After” című amerikai filmből, amely az USA és a Szovjetunió közötti fiktív nukleáris háborút mutatja be. A filmet 1987-ben mutatták be a szovjet közönségnek, amikor a két szuperhatalom egy kulcsfontosságú nukleáris fegyverzetellenőrzési szerződésről tárgyalt.

Moszkva a NATO európai terjeszkedését az orosz ellenvetésekkel szemben, valamint azt a szándékot, hogy Ukrajnát is felvegyék a szervezetbe, a jelenlegi ellenségeskedések egyik fő okaként említette. Az USA és szövetségesei azt állították, hogy minden nemzetnek joga van a csatlakozásra törekedni, függetlenül attól, hogy Oroszországnak milyen aggályai vannak.

Musk korábban már beszélt arról, hogy a további eszkaláció Ukrajnát és a világot is veszélyezteti. A folytatódó ellenségeskedések azt eredményezhetik, hogy Kijev elveszítheti a Fekete-tengerhez való hozzáférést – nyilatkozta a múlt héten.

A milliárdos sürgette Kijevet, hogy a békeszerződésért cserébe ajánljon fel engedményeket Moszkvának. Támogatta azt az érvelést is, hogy az Egyesült Államok azon kísérletei, hogy Ukrajna felfegyverzésével és finanszírozásával gyengítse Oroszországot, visszafelé sültek el.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Ez is érdekelheti:  Mit üzen a Fico elleni merénylet az antiglobalisták számára?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük