Elnöksége teljes hátralévő idejére letiltotta Trumpot Zuckerberg; fenyegetőzik a Twitter is

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Elnöksége teljes hátralévő idejére letiltotta Trumpot Zuckerberg; fenyegetőzik a Twitter is Reklám Ahogy korábban megírtuk, a Capitolium ostroma során Donald Trump több bejegyzést is megosztott a közösségi felületeken, a Facebook és az Instagram moderátorai pedig „a szabályok megsértése miatt” több órára zárolták az oldalát, amit meghosszabbítanak.

Trump a zsidó főcenzorral 2019 szeptemberében – akkor kellett volna fellépni ellenük, amikor még lehetősége volt rá… (fotó: Fb/Trump)

Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője csütörtökön magyar idő szerint öt óra előtt pár perccel osztott meg egy bejegyzést, amiben arról ír, hogy Trump Facebook- és Instagram-profiljai még legalább két hétig nem lesznek használhatók. Az elmúlt 24 óra tanulságai szerint ugyanis a leköszönő elnök „a hátralévő idejét láthatóan arra használja, hogy aláássa a békés hatalomátadást utódjának” – fogalmaz a zsidó oldal vezére.

„A republikánus politikus által közzétett posztok és videók megzavarták az embereket, ezért azokat a moderátorok eltávolították, miután úgy találták, hogy további erőszakot gerjesztenek. Miután a kongresszus is hitelesítette az elnökválasztás eredményeit, az egész ország fő érdeke az lenne, hogy a váltás békésen, a demokratikus normákhoz illeszkedően menjen végbe”

– olvasható az állásfoglalásban.

Zuckerberg kiemeli, hogy korábban már több alkalommal is hagyták a Trump által megosztott, sokszor már problémásba hajló bejegyzések maradását a közösségi oldalon annak érdekében, hogy a netezők többféle véleményt is láthassanak a politikustól.

„A mostani esetnél a kontextus viszont teljesen más, mert a platformunkat a demokratikusan megválasztott kormány elleni erőszakra és ingerlésre használták fel”

– írja a Facebook-vezér, aki szerint egyszerűen túl kockázatos lenne Trump számára engedni ebben az időszakban, hogy tovább randalírozzon a neten.

A Twitter örökre letilthatja

A Twitter tegnap eredetileg 12 órára zárolta Trump fiókját. Szerdán három tweet törlését is kezdeményezték „erőszakra való buzdítás” ürügyén. Az érintett bejegyzéseket végül maga Trump törölte, a Twitter viszont felhívta a figyelmet, hogy amennyiben folytatja a „szabályok megsértését”, végleg letiltják.

A platform azt is felméri, hogy miként tudná a választásokkal foglalkozó bejegyzéseket a jövőben még jobban ellenőrzés alatt tartani.

(24 – Portfolió nyomán Kuruc.info)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük