KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Eljött a Nyugat Waterlooja

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A GŐG, AZ ARROGANCIA, A KIOKTATÓ HANGNEM, A MORÁLIS FELSŐBBRENDŰSÉG POLITIKÁJA MEGBUKOTT

Kabul rózsája, Szabó Tímea most éppen szomorú, boldog vagy további szivárványos álmokat kerget? De hová tűntek a gyakran vehemensen artikulált elvek, amelyek mindeddig vezérelték őket? Szabó Tímea és Cseh Katalin most vajon ki mellett foglal állást? A tálibok vagy az imperialista Pentagon mellett? Biden úr gyakorlatilag megadta magát, össze-vissza zagyvál, hárít és torzít (ahogy általában szokott). Merkel Mutti pedig újabb minimum tízezer afgánt szeretne kimenteni, befogadni és persze majd szétosztani mifelénk is.

Nincs új a nap alatt, a szivárványos nyugati propagandaerők megsebzett gépezete tovább zakatol, biflázván az agyoncsépelt szólamot (amit már senki nem hisz), hogy a Nyugat legnagyszerűbb exportterméke a földgolyón a liberális demokrácia, amit mindenki torkán le kell gyűrni. És ezzel nem a tálibok igazát szeretném erősíteni. Sőt a tálibok a másik véglet. Egyik kutya, másik eb.

A tálibok vagy talibán (pastu eredetű szó) az iszlám radikális változatát képviselő szunnita iszlamista mozgalom és pastu nacionalista katonai szervezet. 2021-ben egyes felmérések szerint kétszázezer harcosuk volt. A mozgalom egyébként a pakisztáni afgán menekültek vallási iskoláiból ered. A CIA-nak nem kis szerepe volt a tálibok hatalmának megszilárdításában. Ugyanis az 1980-as években a CIA érdeke még az volt, hogy a szovjetek ellen harcoló mudzsahedin lázadókat felfegyverezzék és megerősítsék. Gyakorlatilag ezek túlélő alakulataiból fejlődött ki a talibán.

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán, ITT olvasható.

Kiemelt kép forrása: MTI/AP/Alex Brandon

NIF
Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Mi lesz, ha nem?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük