KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Elhalasztják a brit uralkodó franciaországi útját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A francia elnöki hivatal bejelentette, hogy elhalasztják a brit uralkodó március 26-ra tervezett franciaországi látogatását az országos megmozdulások és tüntetések miatt – írja a V4NA.

Mégsem utazik el a tervezett időpontban III. Károly brit uralkodó Párizsba, első hivatalos látogatására. A király elsőként Franciaországba látogatott volna el neje, Kamilla kíséretében, ám a látogatás meghiúsult a franciaországi tüntetéssorozat miatt.

Tovább folytatódnak a kormányellenes tüntetések szerte Franciaországban

A Buckingham-palota sokáig kitartott az eredeti elképzelés mellett, és jelezték, hogy csak akkor változtatnak a programon, ha feltétlenül szükséges. Gérald Darmanin francia belügyminiszter is arról beszélt pénteken reggel a CNewsnak, hogy tökéletes körülmények között tudják fogadni III. Károlyt, akinek a biztonsága érdekében összesen négyezer rendőrt és csendőrt mozgósítottak vasárnap estétől Párizsban, a külvárosokban és Bordeaux-ban.

A francia vezetés utóbb mégis úgy döntött, hogy lemondja a látogatást, és későbbi időpontra teszik át – számolt be a francia Le Figaro.

Az Élysée-palota a nyugdíjreform miatti feszültségekkel indokolta III. Károly párizsi látogatásának halasztását. Erről azt követően határoztak, hogy Emmanuel Macron francia államfő telefonon egyeztetett a brit uralkodóval – olvasható a V4NA cikkében.

Magyar Nemzet, V4NA

Kiemelt képen: II. Károly brit király és Kamilla királyné (Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: