KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Elhagyják Nyugat-Európát és a régiónkba költöznek a multinacionális cégek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Újabb hullámban költöznek Közép- és Kelet-Európába Nyugatról a különböző üzleti szolgáltatásokat kínáló multinacionális vállalatok, derül ki a Reuters jelentéséből. A brit hírügynökség szerint régiónk egyre több befektetőre számíthat a jövőben, hiszen még az adott inflációs nyomások ellen is takarékosabb, és gazdasági kilátásai sokkal jobbak más versenytársakkal szemben – írja a Mandiner.

Hanyatló európai ipar

Nemrég számolt be arról a Makronóm, hogy az Egyesült Államok felhasználja energiaár-előnyeit a válságtól sújtott Európával szemben, hogy meggyőzze a német vállalatokat a tengerentúli költözésre, ráadásul adókedvezményeket és a nyersanyagok jobb, olcsóbb elérését is felkínálja nekik.

Már korábban is írt arról a Mandiner, hogy több német cég találta csábítónak az amerikai ajánlatot: a Lufthansa, a Siemens, az Aldi és a Fresenius egészségügyi cég, közösen 300 millió dollárt (közel 129 milliárd forintot) fektettek be Oklahoma-államba.

A Mandiner arra is felhívja a figyelmet, hogy a Volkswagen már júniusban lefektette egy új akkumulátor kutatóbázis alapjait Tennessee-ben, és 7,1 milliárd dollárt (több mint 3000 milliárd forintot!) költött beszállítói partnerségekre Észak-Amerikában 2027-ig, míg a Mercedes-Benz és a BMW is hasonló nagyberuházásokat hajtott végre Észak-Amerikában.

Most a Financial Times közölt cikket arról, hogy miközben az európai vállalatok egy nehéz télre készülnek, a vállalatvezetők és a politikusok a kontinens teljes ipari leépülésétől tartanak.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják.

Kiemelt kép: illusztráció / Twitter

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: