KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Éhségsztrájk! – "A Fidesz homokba dugja a fejét"

ÉHSÉGSZTRÁJK, BUDAHÁZY GYÖRGYÉRT ÉS AZ ÖSSZES POLITIKAI FOGOLYÉRT

Zagyva Gyula: …”Az is komoly eredmény lesz, hogy; megmutatjuk a Fidesznek, hogy igenis  elszántak vagyunk ebben az ügyben és nem fogjuk feladni! És, ha forradalom történt a szavazó fülkékben, akkor engedjék már ki végre a politikai foglyokat, a fogvatartásukból! Nyilván, nem vagyunk naivak, s tudjuk, hogy azért nem ilyen egyszerű ez a helyzet. De én egy új dimenziónak gondolom ezt az éhségsztrájkot! Innentől kezdve új, alternatív eszközöket fogunk bevetni ebben a kérdésben…”

72 órás éhségsztrájkot kezdett a HVIM 2010.10.23-án hajnalban a Kozma utcai börtön előtt, ahol Budaházy Györgyöt és még 2 társát is fogvatartják. A média figyelmét akarják ezzel felhívni, hogy még mindig vannak bebörtönzött politikai foglyok. Ugyanakkor azt is követelik, hogy szüntessék meg az eljárást azzal a több száz emberrel szemben, akik ellen 2002 és 2010 között „politikai okokból” indítottak büntetőeljárást. Ha valaki ellen ítélet születik, akkor a Köztársasági Elnök részesítse őt amnesztiában.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3DPwwRCnYYA]

Gaudi Tamás elmondta; hogy semmilyen bizonyíték sincs, ami alátámasztaná a gyanút, miszerint Budaházy bármiféle kapcsolatban lett volna a Magyarok Nyilai szervezettel. Az Éhségsztrájk a szombat éjszakai tapasztalataink szerint, fegyelmezetten és rendben folyt, semmilyen rendkívüli esemény nem történt. A sztrájkolók semmilyen táplálékot nem vesznek magukhoz, – csakis folyadékot ihatnak. Vizet, valamint üres teát (cukor nélkül,) melyet a börtön előtt, a szabadban készítenek el. Az 50 demonstráló a szabadban van 3 napig, éjjel-nappal, étlen szomjan. Ami azért is komoly megpróbáltatásnak vehető, mert az éjszakák már hidegek, – péntekről virradóra is a fagypont körül járt a hőmérséklet.

A sátrak rendezetten vannak felállítva, – rajtuk zászlók és jelszavak. Távolabb mobil vécék, – a táborban rend uralkodik. Szemetet nem láttunk sehol.

A helyszínen készített fotóink ITT >> láthatók.

Ez is érdekelheti:  Visszaütnének Magyarországnak – de Macron és Meloni egyértelmű üzenetet küldött

Ottjárttunkkor, az 50 demonstráló legnagyobb része már a sátrakban lévő hálózsákokban nyugovóra tért. A virrasztók, vigyázták a tábort. Az Éhségsztrájk október október 23. hajnali 3-tól, – október 26-án hajnali 3 óráig tart. Összesen 64 fő vesz benne részt. Itt a helyszínen 50, a többiek a börtönben, illetve Londonban, a Magyar Nagykövetség előtt.

A rendőrség is jelen van a tábor körül és a környéken, bár ezidáig semmilyen rendőri akcióra, igazoltatásra nem került sor.

A demonstrálók kitartanak…

2010.10.24.
(Szabad Riport Tudósító Iroda)

Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

6 thoughts on “Éhségsztrájk! – "A Fidesz homokba dugja a fejét"

 1. Mélyen egyetértek ezekkel a törekvésekkel.
  A hipokrita Fidesz felelőssége vitathatatlan.
  De ha jobban megnézem a Jobbik sem biztosít megfelelő médiahátteret!

 2. Én is kint voltam mert a barátaim/bajtársaim jelen vannak,és tisztelem Gyurit.Én azt mondtam ott is,a Fidesznek is érdeke ez az egész aljas eljárás Gyurival szemben!Nem gyurcsánynak és bandájának kellene börtönben lennie általam nem tisztelt utángyártott forradalmárok?Mellékesen az is szomorú tény,hogy az import narancs kétharmados felhatalmazást kapott…….az időjáráson kívül nem sok minden változott hazánkban.
  SZABADSÁGOT BUDAHÁZYNAK!

 3. Minden tiszteletem azoknak, akik elkötelezik magukat egy ügy iránt. De az ügy minősége is számít! Budaházyt nem tartanám politikai fogolynak, közelebb áll hozzá a terrorista jelző. Ismereteim szerint szervezett bűnözéssel vádolják, bizonyítékok vannak ellene, és minden bizonnyal jogerős ítélet fog ellene születni. Az, aki előre eltervezi, hogy más embereket akar megölni, illetve gyilkosságokat segít, az a polgárok védelme érdekében nem való emberek közé.
  „2009. június 17-én a rendőrség kétrendbeli terrorcselekmény elkövetésének, és szintén kétrendbeli emberölés előkészületének gyanújával őrizetbe vette Budaházyt” De ne felejtsük ki a Molotov-koktélos támadásokat sem.
  Ennek semmi köze a politikához, nem lehet politikai elítélt, így nem is lehet kiengedni.

  1. Én csak szerényen egyet kérdeznék „djhambi”-tól:
   Ön szerint ha Budaházy terrorista,akkor minek nevezhető a táncoslábú félőrült,vagy a nagyon sok „libás” család életét teljesen tönkretevő,(ennek kapcsán öngyilkosságba kergetett emberek) gyorspislogó gordon? Vajon miért nem pl. e két tevőlegesen a magyar népet tönkretevő emberek ellen akartak terrorcselekményt elkövetni? MEGVÁLASZOLOM : Mert hazugság az egész!!!!
   „Az aki előre eltervezi,hogy más embereket akar megölni,(lásd tönkretett egészségügy!!!!) illetve gyilkosságokat segít,( (Hajdúbét,mint végrehajtó!!!!) az a polgárok védelme érdekében nem való emberek közé” -a zárójeles megjegyzés az én véleményem,a többi az Öné!!! Nos akkor nosza ez a két említett személy ténylegesen emberek életét tette tönkre,családok százezreit kergette a csőd és a teljes megsemmisülés szélére,-az általuk vezetett kormányok vezetése által!!!i éppen ideje hát bíróság elé állítani,” a polgárok védelme érdekében nem való-k emberek közé” -és nem koholt kitalált vádak alapján,hanem megtörtént események és tények alapján.Ezt várjuk nagyon sokan,és az ELSZÁMOLTATÁST!!!

  2. Válasz D.J.Hambi hozzászólására:
   Amiket ön leírt, azok ugyanazon állítások, amiket eddig minden alap nélkül állít ugyanaz a rendőrség, és „igazságügyi” gépezet, amelyik gyakorlatilag megegyezik a gyurcsány-bajnai korszak állományával.

 4. Ha az „ügyészségnek”ez döntő bizonyiték,és a hirtv szenzációként mutatja be a felvételt,akkor ez pontosan olyan mint a „drazsé” által bemutatott robbantás.Tudva,hogy milyen aljasságokra képesek a „hatóságok” semmi kétségem,hogy ez is egy félrevezetés,de itt „mindent el lehet és be lehet adni”,ahogy tették Budaházy Gyuri felfüggesztett szabadságvesztésénél,ahol az internetre feltett levelei alapján itélték el, – mondván hogy levelei a rendszer megdöntésére irányultak-ezzel még a gondolat szabadságát is kalodába zárva. Szánalamas ez az erőlködés,de kishazánkban semmi nem lehetetlen.Ha el akarják itélni-és nagyon akarják!!!!-akkor kibicnek semmi sem drága jelszóval el is fogják.Mert gondolkodó és tettekre is kéoes elkötelezett igaz magyar szivű emberekre Magyarországnak nincs szüksége.Majd 20 év múlva a félrevezetett „forradalmi többség”rájön,hogy nagyon átverték őket,mint ahogy a „rendszerváltásnak” titulált módszerváltással,de addig is egyre kevesebben leszünk,és a cél szentesiti az eszközt.
  Kinnt voltam én is az éhségsztrájkot folytatóknál,és szerény eszközzel -két nagytermosz üres forró teával-próbáltam a magam módján hozzájárulni és persze lelkitámogatással a sztrájkhoz.Minden tiszteletem,és köszönetem a résztevevőknek,akik megmutatták:: igaz hazájáukat szerető magyar emberek ,és nem félnek!!!! A narancsos forradalom pontosan olyan,mint a vörös,csak a szinezet változott!!! A sztrájk elhallgatásáról már nem is beszélek.
  SZABADSÁGOT BUDAHÁZY GYURINAK ÉS A TÖBBI HAZAFINAK!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük