KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egyre többen gondolják úgy az USA-ban, hogy Ukrajna túl sok pénzt kap

Az amerikaiak egyre inkább elutasítják Ukrajna Ukrajna finanszírozását az Oroszországgal való konfliktusban – derül ki két közelmúltbeli közvélemény-kutatásból. A pártpolitikai megosztottság komoly hatással volt az Egyesült Államokban a segélyezéshez való hozzáállásra.

A Financial Times és a michigani Ross üzleti iskola által végzett felmérésben az amerikaiak 48%-a úgy vélte, hogy hazájuk túl sokat költ Kijev katonai és pénzügyi támogatására. Mindössze 27% szerint ért egyet a támogatás mértékével, és 11%-uk véli úgy, hogy az Egyesült Államok nem költ eleget. A brit lap vasárnap számolt be az eredményekről.

A Republikánus Párt szavazói mondták a legnagyobb valószínűséggel, hogy az Ukrajnának nyújtott amerikai segítség túlzott mértékű. A republikánusok 65%-a adta ezt a választ, szemben a függetlenek 52, illetve a demokraták 32%-ával.

Az eltolódó attitűdök tükröződtek a Pew ugyanerről a kérdésről készült felmérésében is, amelynek eredményeit a közvélemény-kutató múlt pénteken hozta nyilvánosságra. Ebben a felmérésben a megkérdezettek 31%-a szerint az USA túl sokat költ, míg 29%-uk támogatta a jelenlegi szintet, 18%-uk nem tartotta elegendőnek, 22%-uk pedig bizonytalan volt ebben a kérdésben.

Mint ahogy arról a Nemzeti InternetFigyelő Is beszámolt, a múlt héten a szenátus republikánus többsége megakadályozta, hogy a Fehér Ház több mint 110 milliárd dollárnyi további „külbiztonsági” kiadásra vonatkozó kérelmét, amelyből több mint 60 milliárd dollárt Ukrajna számára különítettek el.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük