Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egy új, aggasztó mutációval rendelkező koronavírus-variáns jelent meg New Yorkban

Egy új, aggasztó mutációval rendelkező koronavírus-variáns jelent meg New Yorkban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Körkép. sk a CNN információira hivatkozva számolt be arról, hogy New Yorkban és az Egyesült Államok északkeleti térségeiben a koronavírusnak egy új, nyugtalanító variánsát fedezték fel. 

A tudósok szerint a vírusnak olyan mutációja van, ami segít elkerülni a test természetes immunreakcióját és a monoklonális ellenanyagokkal történő gyógyítás effektusát.

A kutatók B.1.526 megjelöléssel látták el az új variánst, amely elsősorban a New York City különböző negyedeiben élő lakosoknál fordul elő, emellett pedig az ország északkeleti térségeiben is elterjedt. Az egyik mutáció, amit ez a variáns hordoz, ugyanolyan, mint a Dél-afrikai Köztársaságban felfedezett B.1.351-es variáns. Az eddigi információk alapján ez a mutáció segít a vírusnak abban, hogy elkerülje az emberi test reakcióját a vakcinára.   A rettegett E484K mutáció mintegy 59 különböző koronavírus-variánsban megtalálható, ami azt jelenti, hogy világ különböző részein függetlenül fejlődik, ami a vírusnak pedig előnyt kovácsolhat – számol be a Körkép.sk.

A kaliforniai variáns is komoly aggodalomra ad okot, a kutatók attól tartanak, hogy ez a vírusvariáns nem fertőzőbb, viszont a betegség súlyosabb lefolyását okozza.

KÖRKÉP.SK nyomán

NIF

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: