KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egy jakuzziban találták holtan a Jóbarátok sokak kedvenc főszereplőjét

A hosszú éveken át drog- és alkoholproblémákkal küzdő sztár 54 éves volt.

A leginkább a Jóbarátok Chandlerjeként ismertté vált Matthew Perryt holtan találták Los Angeles-i otthonában lévő pezsgőfürdőben, írja rendőrségi forrásokra hivatkozva az L.A. Times.

A hatóságok helyi idő szerint délután 4 óra körül mentek ki az otthonához, ahol valószínűleg már holtan találhatták Perryt. A névtelenséget kérő források szerint a helyszínen nem találtak kábítószert és a rendőrség nem gyanakszik idegenkezűségre sem.

Megrendültünk kedves barátunk, Matthew Perry halála miatt

– közölte a The Times-nak eljuttatott közleményében a Warner Bros. televíziós csoport, amely a Jóbarátok producere volt.

Matthew hihetetlenül tehetséges színész volt, és kitörölhetetlen része a Warner Bros. Television Group családjának. Komikus zsenialitásának hatása világszerte érezhető volt, és öröksége sokak szívében fog tovább élni. Ez egy szívszorító nap, és szeretetünket küldjük a családjának, szeretteinek és minden hűséges rajongójának”.

Hihetetlenül szomorúak vagyunk Matthew Perry túl korai halála miatt” – írta a The Timesnak eljuttatott saját közleményében az NBC, amely mind a 10 évadon keresztül sugározta a sorozatot.

Annyi örömet szerzett emberek százmillióinak szerte a világon a tökéletes komikus időzítésével és fanyar humorával. Öröksége számtalan generáción keresztül fog tovább élni.

Matthew Perry 1969-ben született, Montrealban és Los Angelesben nőtt fel, miután szülei elváltak, amikor Perry egyéves volt. Gyerekszínészként kezdte pályafutását, vendégszerepeket kapott a „Charles in Charge” és a „Beverly Hills 90210” című sorozatokban, a nagy áttörést azonban az hozta meg számára, amikor szerepet kapott a Jóbarátokban.

A sorozat hamarosan óriássiker lett és Perryt és társait, Jennifer Anistont, Courteney Coxot, Lisa Kudrow-t, Matt LeBlanc-ot és David Schwimmert szinte egyik napról a másikra megasztárokká tette. A sorozat a csúcspontján – egy 1996-os Super Bowl epizód és a 2004-es sorozat fináléja – több mint 50 millió élő nézőt vonzott. A Jóbarátok végére a szereplők epizódonként több mint 1 millió dollárt kerestek.

A 2022-ben megjelent memoárjában Perry elmesélte, hogy egész életében küzdött az alkohol- és opioidfüggőséggel.

Azt írta, hogy 14 évesen ivott először, de 21 éves koráig nem ismerte fel az alkoholizmus jeleit. Becslése szerint azóta több mint 7 millió dollárt költött a józanodásra, beleértve többszörös elvonókúrát is. A kábítószerrel való visszaélése számos súlyos egészségügyi problémához is vezetett, többek között 2018-ban öt hónapig kórházban volt egy vastagbélrepedés után, ami miatt – mint írta – 2 százalék esélye volt arra, hogy túlélje az éjszakát.

Ez is érdekelheti:  Donald Trump közleményt adott ki az ellene irányuló támadásról

Senki sem akart nálam jobban híres lenni” – mondta Perry a The Timesnak áprilisban, amikor a könyvéről beszélt. „Meg voltam győződve róla, hogy ez a megoldás. Huszonöt éves voltam, a Jóbarátok második évében, és nyolc hónap után rájöttem, hogy az amerikai álom nem tesz boldoggá, nem tölti ki az életemben lévő lyukakat. Nem tudtam elég figyelmet kapni. … A hírnév nem azt teszi, amire gondolsz. Az egész egy trükk volt”.

Bár Perry becslése szerint „60-70 alkalommal” visszaesett, mióta 2001-ben először józanodott ki, folyamatosan jelen volt az amerikai televízióban. Arra a kérdésre, hogy hogyan szeretné, ha emlékeznének rá azt mondta: „Aki élte az életet, jól szeretett, jól élt és segített az embereken. Hogy összefutni velem jó dolog volt, és nem valami rossz”.

hirado.hu

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük